Ontsnapte wallaby huppelt rond in het Pajottenland

REGIO – Ritchie, de wallaby, is uit zijn omheining ontsnapt. De kangoeroe huppelt momenteel rond in het Pajottenland. Er werden al verschillende pogingen ondernomen om het beest op te vangen, maar deze verliepen zonder succes af. De kleine kangoeroe werd voor de laatste keer gezien in Kester.

Ritchie huppelt langs drukke wegen

Op donderdag werd een koppel uit Bever de trotste eigenaar van twee kangoeroes. ‘Wij vangen allerlei dieren op en vonden dat de wallaby’s een leuke aanvulling waren. De afsluiting van de omheining werd goedgekeurd en verhoogd, maar we wisten niet dat wallaby’s zich ook heel klein en plat konden maken.’ Tijdens de nacht van donderdag op vrijdag ontsnapte Ritchie langs een klein gaatje in de omheining. Sindsdien werd het beestje al op verschillende plaatsen gespot, de Edingsesteenweg in Galmaarden en aan de brandweer in de Hernestraat in Tollembeek. Hij werd voor de laatste keer gezien in Kester. Let als bestuurder op want Ritchie is zich van geen kwaad bewust en huppelt langs drukke wegen.

Terug naar zijn nest

Het koppel heeft SOS Wilde Dieren uit Geraardsbergen om hulp gevraagd om het beestje te vangen. De andere wallaby werd al opgehaald door de vorige eigenaar uit Kokejane. Deze is eigenaar van een 20-tal kangoeroes. ‘Het beestje vindt overal eten, dus het moet zeker niet gevoed worden. We vragen ook dat niemand Ritchie zelfs probeert te vangen. Hij zal na enkele dagen uitgeput geraken en zo makkelijker te vangen zijn. We vermoeden dat het beestje op weg is naar Kokejane, terug naar zijn nest.’

Wie de wallaby ziet kan alvast onmiddellijk bellen naar SOS Wilde Dieren via 0478/ 88 47 74


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?