Vlaggen Heilige Drievuldigheidsprocessie in Kester voorgesteld

KESTER – De Heilige Drievuldigheidsprocessie, ook wel Paardenprocessie in de volksmond, werd vandaag voorgesteld bij ‘Baa Faab’ in Kester. De processie zal uitgaan op zondag 22 mei.

Schepen Simon De Boeck gaf een woordje uitleg tijdens de voorstelling: “We zijn hier in Kester en Gooik heel fier op onze traditionele processie. Een dergelijke onderneming is vaak niet zo evident meer de dag van vandaag maar in Kester blijft ze goed overeind.”

Vlaggen

“Om de processie iets nieuws te geven hebben we dit jaar ook vlaggen laten ontwerpen om langs het parcours van de kleine processie te hangen”, gaat Simon De Boeck verder. “Het is onze droom om dat later nog te kunnen uitbreiden naar het hele parcours. De vlaggen werden ontworpen door graficus Lars Lambrecht uit Kester. Zo’n project kost natuurlijk geld, we willen daarom ook graag Lucienne Lissens, secretaris van de Gilde van het Paardenvolk bedanken voor de steun.”

Symboliek

Ontwerper Lars Lambrecht lichtte de symboliek achter zijn creatie toe: “Op de vlag staat uiteraard het symbool van de Heilige Drievuldigheid en de bloemen staan voor de maand mei. Verder zie je ook Sint-Martinus op zijn paard zitten”.

“Het is de bedoeling dat we de vlaggen jaarlijks hergebruiken en we willen ze graag huis aan huis uitdelen”, voegt De Boeck er nog aan toe.

“Evenwaardig aan Hakendover”

Burgemeester Michel Doomst maakte tot slot nog de vergelijking met de processie van Hakendover. “Ik heb de processie in Hakendover ook al bezocht. Ik vind dat wij zeker evenwaardig zijn met onze Paardenprocessie. Het is fantastisch dat we zo’n oude traditie in ere houden en ik ben blij dat we ze met deze nieuwe vlaggen nu nog een extra duwtje in de rug kunnen geven.”

Lees ook: http://www.persinfo.org/2016/05/11/traditionele-paardenprocessie-kester-zondag-na-pinksteren


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?