EK op groot scherm op Lennikse Markt

LENNIK – De cafébazen van de Relaks, de Square en de Positief hebben de handen in elkaar geslagen en zetten tijdens EK competitie een groot scherm op de Lennikse Markt. Alle matchen, waarin de Belgen spelen, zullen er te zien zijn, evenals de finale. De meeste matchen worden ’s avonds gespeeld maar er is er ook één op zaterdag 18 juni om 15 uur.

“We sluiten tijdens de matchen onze cafés en maken van de Markt een voetbaldorp. Het is de eerste keer dat we zo iets doen. Het is een beetje de bedoeling om de Lennikenaren hier te houden. Zo moeten ze niet naar een andere gemeente om de voetbal te volgen”, zegt Roel Kestens van de Relaks.

Er zullen lange togen staan om de supporters vlot te bedienen. Sir Kwinten stelt zijn barbecue ter beschikking en de Sandwichbar zorgt voor versnaperingen. Elektro Pajottenland geeft televisietoestellen aan winnaars van een voetbalspel dat ter plaatse kan gespeeld worden. Sir Kwinten zal ook de sponsors verwennen in een apart VIP-hoek. Lennik Zwingt zal de massa animeren voor, tussen en na de matchen.Huis Vossen opent er een wijn- en cava bar.

De organisatoren hebben van de UEFA een licentie voor 1.000 toeschouwers gekregen. Die kan bij een grotere belangstelling nog bijgestuurd worden. Er zullen 6 matchen te zien zijn, 7 als de Belgen doorstoten naar de finale.

Het Lennikse voetbaldorp gaat open op maandag 13 juni vanaf 19u30. Dat zal zo telkens anderhalf uur voor de match zijn. De ingang is gratis maar de supporters worden verzocht geen rugzakken en flessen mee te brengen. De ingangen worden om veiligheidsredenen in het oog gehouden.

De organisatoren gaan een twintigtal medewerkers inzetten. Ze doen een oproep naar verenigingen, die door mee te helpen, hun kas kunnen spijzen. En voor de gelegenheid krijgt het Brabants trekpaard Prins een driekleurig plunje.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?