Roosdaalse amateurkunstenaars in de kijker op zondag 8 mei

ROOSDAAL - Beweging is het centrale thema van de Week van de Amateurkunsten 2016. In Roosdaal kan je op zondag 8 mei genieten van een tentoonstelling en muziek.

11u tot 18u: Tentoonstelling

Lokale amateurkunstenaars zijn allemaal aan de slag gegaan met één identieke foto als inspiratiebron. Van dit beeld maakten ze hun eigen schilderij, installatie, beeldhouwwerk enz. De artiesten die deelnemen aan de wedstrijd zijn: Mieke Evenepoel, Lut De Mot, Monique Fagniart, Kristin Van Tuyne, Lieve De Bolle, Lars Moriaux, fotografenvereniging Roosdaal, Annie Elpers, Joke De Pever en Tom Lanckmans. Deze kunstwerken kan je gaan bezichtigen in het Koetshuis in Roosdaal.

14u tot 15u40: optreden Lady and the Cavemen

Een muziekconcert wordt nooit meer hetzelfde na de muzikale tentoonstelling die je kan bekijken tijdens de Week van de Amateurkunsten.  De Lady & haar vier Cavemen brengen onweerstaanbaar dansbare nummers uit voorbije decennia maar ook brandend actuele hits. Mieke Evenepoel, Joke De Pever en Tom Lanckmans brengen hun kunst live op de tonen van de muziek.

14u30: onthulling winnaars fotowedstrijd

Dit jaar werd er extra aandacht besteed aan de fotograaf in ieder van ons, tijdens de Week van de Amateurkunsten. 18 deelnemers lieten zich inspireren door de foto van Jo Vandenbrempt, met heel boeiende en uiteenlopende foto’s als resultaat.

Uit deze kandidaten selecteerde de jury, bestaande uit leden van Fotografenvereniging Roosdaal, maximum 3 laureaten per categorie: volwassenen (+18 jaar) en jeugd (-18 jaar). De winnaars worden beloond met een leuke prijs, een professionele afdruk van hun foto en een interview in het gemeentelijk informatieblad.

Tot slot kan je op 8 mei ook samen met kunstenares Annie Elpers kaartjes voor Moederdag in aquarel maken dat van 11u tot 18u.

Locatie: GC het Koetshuis, Strijtemplein 15 te 1760 Roosdaal. Parkeren langs de Kristus Koninglaan.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?