Koppel veroordeeld voor uithongeren hond

HALLE – Een koppel dat vorig jaar hun asielhond liet verhongeren, is door de correctionele rechtbank veroordeeld voor dierenmishandeling. De vrouw waarbij de hond in februari vorig jaar uitgemergeld werd teruggevonden, moet een werkstraf van honderd  uur uitvoeren. Haar vriend, die samen met haar de hond adopteerde, werd veroordeeld tot een geldboete van 2.400 euro, waarvan de helft met uitstel.

De zaak deed vorig jaar heel wat stof opwaaien op sociale media. De vzw FSPCA, die van de politie de opdracht had gekregen om het kadaver op te halen, had een foto van het lichaam van de hond op Facebook gepost. De eigenares van de hond is uiteindelijk naar de kust verhuisd omdat ze in Halle, maar ook online, werd uitgescholden voor dierenbeul. Volgens haar advocaat had de vrouw, die op het moment van de feiten zwanger was van een derde kind, te kennen gegeven aan haar toenmalige vriend dat ze niet voor de hond kon zorgen. Het dier werd uiteindelijk aan zijn lot overgelaten en stierf een pijnlijke hongerdood. De hond was volledig uitgemergeld en had haar eigen tong afgebeten.

Haar zeven jaar jongere vriend van destijds pleitte op het proces dat ze hun relatie hadden verbroken en hij dus niet meer instond voor de zorgen van de hond. Maar volgens de rechtbank hadden ze het dier samen geadopteerd en is hij meer verantwoordelijk.

Lees ook: Parket wil celstraf voor eigenaars verhongerde hond


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?