Ronde van Vlaanderen zou ‘Pajotser’ kunnen gemaakt worden

PAJOTTENLAND – De kans bestaat dat Antwerpen volgend jaar de nieuwe startplaats wordt van de Ronde van Vlaanderen. Nu Antwerpen zich ook in de strijd gooit om de startplaats binnen te halen, kijkt men in Geraardsbergen gespannen toe. Een mogelijk start vanuit Antwerpen zou kunnen betekenen dat De Muur ook opnieuw geïntegreerd kan worden in het parcours.

Gebrek aan Pajots karakter

In dat geval wil het zeggen dat de Ronde opnieuw meer zal verschuiven in de richting van het Pajottenland. Een mogelijke piste die ze in de regio wel zien zitten. De Ronde van Vlaanderen heeft in deze huidige vorm immers niet veel meer te maken met het Pajottenland.

“Ik vind dat de Ronde haar karakter verloren is met het schrappen van De Muur in Geraardsbergen”, vertelt Gooiks burgemeester Michel Doomst. “Het maakt mij dan ook niet veel uit of ze start in Brugge of Antwerpen. Ik volg die ontwikkelingen nu ook al enkele jaren en het is jammer dat de wedstrijd niets meer te maken heeft met het Pajottenland. Als de Ronde echt terug zou komen naar Geraardsbergen is het misschien niet uitgesloten dat ze ergens in de buurt van Oetingen kan passeren, maar daar zijn momenteel nog geen gesprekken over geweest. Als we de mogelijkheid krijgen om de koers hier te laten passeren zullen we dat wel proberen.”

Nieuwe aankomst mogelijk?

“Ik weet er zelf nog niet zo veel meer over, maar ik zou het natuurlijk wel fantastisch vinden mocht de Ronde langs Vollezele kunnen passeren bijvoorbeeld”, reageert Pierre Deneyer, burgemeester van Galmaarden. “Vrijdagochtend heb ik een gesprek met de burgemeester van Ninove, want hij zou graag de aankomst terug naar Ninove halen zoals enkele jaren geleden. De Bosberg en De Muur om er maar enkele te noemen, zijn echt ideaal voor zo’n fantastische wedstrijd.” 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?