Randprogramma Divine Decadence met Revue Blanche en Dirk De Wachter

GAASBEEK – In het Kasteel van Gaasbeek kan je nog steeds genieten van de tentoonstelling ‘Divine Decadence’. Op het programma van 20 mei en 29 mei staat een concert van Lore Binon en Anouk Sturewagen en een lezing van Dirk De Wachter.

Concert

Lore Binon (sopraan) en Anouk Sturtewagen (harp) van Revue Blanche brengen een programma rond decadentie en fin de siècle. Het kamermuziekensemble, dat in 2013 de Klara-award voor Jonge Belofte won, beperkt zich niet tot een louter klassieke aanpak, maar koppelt deze aan andere actuele kunstuitingen. Daarmee zijn zij de geknipte gasten om u in het kader van de expo ‘Divine Decadence’ op een onvergetelijke avond te trakteren, met op het programma werk van o.a. Reynaldo Hahn, Gabriel Fauré en Claude Debussy.

Het concert vindt plaats op vrijdag 20 mei om 20u. Na afloop wordt er een glaasje aangeboden. Tickets kosten € 18 p.p. Reserveren is vereist op +32 (0)2 531 01 30 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be. Het programma vindt u op www.kasteelvangaasbeek.be.

Lezing

‘À Rebours’ is een boek waarover ik graag orakel. Je kan hem [Joris-Karl Huysmans] vergelijken met Michel Houellebecq, een andere auteur die ik zeer bewonder’, zei Dirk De Wachter in ‘Boekenmagazine’, herfst 201

In deze causerie focust Dirk De Wachter, auteur van ‘Borderline Times’, vanuit zijn expertise als psychiaterpsychotherapeut op hedendaagse vormen van decadentie. Hij vertrekt daarbij van ‘À Rebours’ en eindigt bij Houellebecqs ‘Soumission’.

De lezing vindt plaats op zondag 29 mei om 11u. Na afloop wordt er een glaasje aangeboden. Tickets kosten € 10 p.p., in combinatie met een bezoek aan ‘Divine Decadence’ € 15 p.p. Reserveren is vereist op +32 (0)2 531 01 30 of kasteelvangaasbeek@vlaanderen.be.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?