Jospop neemt noodgedwongen sabbatjaar

SCHEPDAAL - De organisatoren van Jospop laten met spijt in het hart weten dat het muziekfestival dit jaar niet zal kunnen doorgaan zoals we het reeds jarenlang kennen.

Jospop lokte de afgelopen jaren eind augustus telkens ongeveer 10.000 festivalgangers naar de feestweide langs de Ijsbergstraat op de grens van Itterbeek met Schepdaal. Vorig jaar raakte echter bekend dat de organisatie geen verdere overeenkomst kon afsluiten met de eigenaar van de gebruikte terreinen. De drijvende krachten achter het festival waren sindsdien hard op zoek naar een nieuwe locatie, maar een geschikt terrein werd dus jammer genoeg niet gevonden.

"Vanwege de tijdsdruk zien we ons intussen genoodzaakt een sabbatjaar in te lassen", aldus organisator Matthias De Munck. "Om de naam Jospop levendig te houden zullen we dit jaar een kleinschaliger evenement organiseren met een duidelijke knipoog naar het verleden. Intussen zullen we verder blijven zoeken om volgend jaar ons 25 jarig bestaan in stijl te kunnen vieren."

Hoe dat kleinschaliger initiatief er zal gaan uitzien, is voorlopig niet bekend. De organisatie roept intussen nogmaals op dat weide of terreineigenaars zich nog steeds mogen melden.

UPDATE : Vijverfestival roept op om Jospop te steunen

Archief

Lees ook : Video: Deze hardrockers openen Main Stage van Jospop

Lees ook : Jospop klaar om te knallen, organisatie kijkt intussen uit naar nieuwe locatie


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?