Video - Lennikse kunstenaars ‘Matchen! De Gronckel en het Pajottenland

LENNIK – In de kapel van Home Zonnestraal is zaterdag de Week van de Amateurkunsten geopend. De opening werd opgeluisterd met prachtige muziek van leerlingen en leerkrachten van de Gemeentelijke Academie Peter Benoit.

Het thema van de Week van de Amateurkunsten is dit jaar Match! In Lennik matchen ze De Gronckel en zijn mooie Pajottenland.
Lennikse kunstenaars en bewoners van Home Zonnestraal tonen hun passie voor o.a. schilderkunst, beeldhouwkunst, poëzie en fotografie, allen met een tintje Gronckel en Pajottenland, of nog een andere 'match'.

Frans-Jozef De Gronckel, alias Franciscus-Josephus Twyfelloos, is de uitvinder en promotor van het Pajottenland als streek. De man werd 200 jaar geleden op 6 maart 1816 geboren in Lennik.

De Lennikse bellenman is een soort reïncarnatie van de advocaat Frans-Jozef De Gronckel. De Gronckelman was dan ook meer dan aangenaam verrast met de aandacht die hij en zijn Pajottenland tijdens de week van de amateurkunsten kregen.

De week van de academies valt in 2016 samen met de week van de amateurkunsten. De leerlingen van de academie luisterden de opening van de week van de amateurkunsten op. Dinsdag (18u)  en woensdag (20u) kan je hen ook aan het werk zien in de feestzaal van Sint-Martens-Lennik  en in de zaal van de academie.

De tentoonstelling is nog te zien op zaterdag 7 mei en zondag 8 mei van 14 tot 18 uur in Zonnestraal. Het parcours begint bij het onthaal van Zonnestraal.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?