Planologisch attest goedgekeurd voor uitbreiding Gooikse Delhaize

GOOIK – De eigenaars willen het grootwarenhuis Delhaize langs de Edingsesteenweg uitbreiden. Daarvoor hebben ze bij het gemeentebestuur een aanvraag ingediend om een planologisch attest te bekomen. De gemeenteraad keurde de aanvraag goed.

De eigenaars willen de winkelruimte en de stockruimte op korte termijn herschikken en daarvoor moet het bedrijfsgebouw uitgebreid worden. Met een aanvraag tot planologisch attest kan een bedrijf dat zonevreemd is of zonevreemd wil uitbreiden, aan de overheid vragen of zij een planwijziging wil overwegen.  Het attest dat de overheid afgeeft spreekt zich uit over het behoud en de ontwikkelingsmogelijkheden van het bedrijf.

De goedkeuring van het planologisch attest is een stap naar de realisatie van de uitbreiding maar eerst moet er een bouwaanvraag ingediend worden en komt er een openbaar onderzoek.

De gemeente staan positief tegenover de winkel. “Er is een gunstig advies van alle instanties. Liever hadden we weer wat voedingswinkels in de dorpskern gezien maar een winkel als de Delhaize is zeker een meerwaarde voor Gooik. Belangrijk voor ons is dat het detailhandel blijft. We vernemen ook dat het aantal personeelsleden van  naar  zou groeien van 30 naar 35”, zegt burgemeester Michel Doomst.

Het aantal parkeerplaatsen zou stijgen van 50 tot 80. “Delhaize heeft ons echter verzekerd dat er niet meer vrachtwagens zullen komen leveren aan de grotere winkel. De gemeente gaat een afscherming opleggen, zodat de buur er geen last van zal hebben”, aldus Doomst.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?