Poetsvrouw Suzanne neemt afscheid na 42 jaar dienst op campus GO Lennik

LENNIK – Suzanne Schaekens (60) uit Gooik werkt vrijdag haar laatste dag als poetsvrouw op de campus van het gemeenschapsonderwijs in Lennik. Ze heeft er 42 jaar lang de lokalen schoongemaakt, heel wat directeurs zien passeren en vooral veel fijne collega’s leren kennen.

“Ik ben hier begonnen in de school in 1973 en dat was eigenlijk eerder toevallig. Mijn schoonzus ging hier normaal aan de slag gaan als poetsvrouw, maar door haar zwangerschap kon ze dat niet meer doen en ben ik hier gestart”, vertelt Suzanne.

Flauwe grap

Aan al die jaren heeft Suzanne wel enkele speciale herinneringen overgehouden. “Zo vond ik ooit eens een dode rat onder een handdoek in de meisjestoiletten, dat moet waarschijnlijk een flauwe grap geweest zijn van enkele jongens, maar ik stond toen toch snel terug buiten”, lacht Suzanne.

“In die 42 jaar tijd dat ik hier poetste heb ik makkelijk 7 directeurs zien passeren. Ik zal vooral mijn toffe collega’s hard missen, het zal een aanpassing worden. Ik heb zelfs nog gewerkt met twee moeders van huidige collega’s ondertussen, dat is toch wel speciaal.”

Gepast afscheid

De school voorzag vandaag een gepast afscheid voor Suzanne met champagne en taart en twee geschenken. “Het is echt ongelooflijk wat ze hier vandaag allemaal geregeld hebben voor mij. Morgen is het mijn laatste dag, maar ik vermoed dat ik hier maandag toch nog eens zal binnenvallen”, besluit Suzanne.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?