SGI-miniondernemingen maakten winst

LENNIK – De 9 Vlajo Jieha! Ondernemingen 2016 van het Sint-Godelieve Instituut hebben hun winst geschonken aan drie goede doelen. Ze deden dat tijdens een slotpresentatie in aanwezigheid van hun ouders en leerkrachten.

Cvs bakery, Zoet beïnvloedt, Pom d'amour, Diaboga, Diamundo, Musago, Pief Poef Pov, Lekkerello, Chocorello, dat zijn één voor één jonge bedrijfjes, die leerlingen van het vierde jaar economie van het Sint-Godelieve-instituut zijn opgestart.

Dat deden ze binnen het Jieha-project van Vlajo. Jieha staat voor Jong Initiatief voor Eerlijke Handel. Vlajo helpt leerlingen starten met een kleine onderneming waarbij ze biologische, streek- en fairtradeproducten verkopen. Ze maakten ook allen een eigen website.

De leerlingen gingen op zoek naar leveranciers en sponsors. Zo konden ze zich allen in de outfit van hun onderneming kleden. De jonge ondernemers brengen hun producten aan de man voor hun medeleerlingen. Bij het SGI hadden ze ook nog eens aandacht op ecologisch beheer en het voorkomen van afval.

De winst die ze halen uit de verkoop ging integraal naar een per klas gekozen goed doel. Dat zijn dit jaar de CVS-liga (910€), De Diabetes-liga (560€) en Poverello (315€).

Zie ook: http://www.persinfo.org/2016/02/16/jong-ondernemend-talent-het-sint-godelieve-instituut


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?