Pajotse jobbeurs uitgesteld naar het najaar

REGIO - Om meer werklozen aan een geschikte job te helpen, planden 6 Pajotse gemeenten op 19 april 2016 een jobbeurs in het Baljuwhuis in Galmaarden. Maar die beurs is door tijdsgebrek uitgesteld.

“In oktober kondigden de Pajotse burgemeesters in de pers uitgebreid een jobbeurs aan. Deze zou in april doorgaan maar dat is niet gebeurd. “Onbegrijpelijk”, vindt Van Vaerenbergh (N-VA-Lennik²), “Je zou verwachten dat het bestuur een tandje bijsteekt maar de gemeente Lennik heeft blijkbaar geen interesse om de strijd tegen de werkloosheid aan te gaan. Ik vind dit verontrustend. Het betreft in Lennik vooral laaggeschoolden die minder dan een jaar werkloos zijn. We mogen deze mensen niet aan hun lot overlaten. Een jobbeurs is de ideale kans om werklozen en werkgevers met elkaar in contact te brengen.” Zie ook: http://www.persinfo.org/2016/04/26/werkloosheid-met-23-gestegen-lennik

In oktober 2015 kondigden de Pajotse burgemeesters aan dat er deze maand een jobbeurs zou plaats hebben. “De geplande jobbeurs in Galmaarden kon niet door gaan wegens tijdsgebrek. Omdat we dit op een goede manier willen aanpakken hebben we de jobbeurs uitgesteld naar september of oktober”, zegt de Galmaardse burgemeester Pierre Deneyer (Cd&V).

Voordien had een jobcafé in Herne, in samenwerking met dienstenchequebedrijven wel al succes. “Het had als gevolg dat er jobs werden gevonden voor langdurig werklozen”, zegt burgemeester Kris Poelaert(Cd&V) .

Zie ook: http://www.persinfo.org/2015/10/23/pajotse-burgemeesters-plannen-een-jobbeurs


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?