Meer variatie op je bord in Volkscafé De Cam

GOOIK – Er waait een nieuwe wind door het Eet- en praatcafé in de Dorpsstraat 67 in Gooik. Ann Geeroms, zoon Jeroen en dochter Emelie baten sinds november 2014 het Volkscafé De Cam uit en brachten veel meer variatie in het aanbod.

Ann Geeroms is zaakvoerster en staat in voor de bediening. Jeroen Van Eeckhoudt staat aan het fornuis en krijgt daar bij de hulp van zus Emelie. Jeroen werkte al vijf jaar in de keuken. ‘De toenmalige uitbaters zagen hoe gepassioneerd ik te werk ging. Ik bracht bijvoorbeeld spontaan gelegenheidsmenu’s aan.’

‘Toen de vorige uitbaters te kennen gaven dat ze wilden stoppen, pushte Jeroen me om de zaak over te nemen. We moesten het bestaande concept behouden, maar brachten meer variatie. Zo bieden we bij elke gelegenheid iets passend aan, zoals tijdens de paas-, nieuwjaars- en valentijnperiode”, vertelt Ann.

“Onze klanten merken dat er een nieuwe wind waait en waarderen sterk ons dagmenu. Er worden voortaan ook de hele dag menu’s opgediend. Zo kan je al voor 16 € een dagmenu bestellen. Andere menu’s, bestaande  uit 3 gangen kosten er tussen de 20 en de 35 €. “We merken dat het publiek hier aan het verjongen is. De jongere klanten zijn blij met de gunstige prijzen en met de wisselende suggesties. En onze vaste klanten brengen in het weekend al eens meer vrienden mee’, zegt Ann.

Groepen

Nieuw in het Volkscafé De Cam zijn de broodbuffetten voor groepen. Die kunnen besteld worden door groepen zoals wandelaars, voor een koffietafel of voor eender welke groep. ‘Ons café beschikt over een grote ruimte waarin we groepen van 100 personen kunnen bedienen. Op ons terras is er plaats voor 60 klanten.

Camburger

“Enkele maanden geleden hebben we hier de lekkere hap de Camburger gelanceerd. Dat is een ovenkoek met een verse hamburger en groentjes die we opdienen met kaas en frietjes voor slechts 10 €. Het verhaal deed snel de ronde en was op enkele weken tijd al een succes. De Camburger wordt door jong en oud gewaardeerd.

Ann en zoon Jeroen volgen samen de koksschool van CVO Elishout in Anderlecht om hun klanten nog beter te kunnen verwennen. “De mensen waarderen onze eenvoudige boerenkost en stoofpotjes die ze kunnen eten aan een schappelijke prijs. Eigenlijk is er bij ons iets voor elke prijsklasse. En daarbij blijven de streekbieren zoals de lambiek, kriek en de geuze veel gevraagd. Men komt hiervoor van uit verschillende landen om te degusteren. We maken ook onze roomijs zelf”, besluit Jeroen.

Openingsuren

Volkscafé De Cam is open van woensdag tot zondag van 10 tot 22 uur. De keuken sluit om 20u30 en op zondag om 20 uur. Op maandag en dinsdag is het Volkscafé alleen op afspraak open voor groepen en koffietafels vanaf 25 personen.

Info

Alle informatie evenals de menu’s, de dag- en gelegenheidsmenu’s is te vinden op de website: www.decam.info . Je vindt er ook informatie over de streek.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?