Massale steun voor atleet uit Schepdaal: 'Stuur Abdelhadi naar Rio'

SCHEPDAAL - Op enkele uren tijden hebben honderden mensen op Facebook hun steun betuigd voor atleet Abdelhadi El Hachimi. De Schepdaalnaar verdient volgens hen een selectie voor de marathon op de Olympische Spelen in Rio.

Abdelhadi kende volgens de initiatiefnemers van de steungroep heel wat tegenslag in de voorbereiding voor een rechtstreeks ticket naar Rio. "Abdelhadi kwam in Hamburg slechts 20 seconden te kort voor een rechtstreeks ticket naar Rio", klinkt het. "In zijn voorbereiding kende hij echter tegenslag. Zijn vader overleed in februari en hij moest ziek afzeggen in Rotterdam, waar hij zich wilde kwalificeren. Noodgedwongen liep hij een week later in Hamburg. Door de sterke wind, is dit een zware marathon geworden... wat hem minstens 20 seconden heeft gekost."

"Echter, tijdens de kwalificatieperiode liep Abdelhadi al 3 keer onder de limiet voor de spelen: Eindhoven: 2u15'13" / Valencia: 2u14'02" en Hamburg: 2u13'10". Intussen presteerde hij ook bijzonder sterk op de halve marathon: Santa Paola: 1u04'22" / Den Haag: 1u03'49", en werd hij tussendoor nog zesde op het BK cross. Hij is bovendien regerend Belgisch Kampioen op de marathon."

Zijn fans herinneren er iedereen aan dat de atleet sinds 2010 al meer dan 10 keer onder de limiet van 2u17 liep. "Hij vertegenwoordigde België ook al uitstekend op het EK '14 in Zurich (14de) en het WK '15 in Beijing (16de en 3de europeaan)," klinkt het. "Abdelhadi liep bovendien al minstens 3x sneller dan het PR van zijn concurrenten voor een olympisch ticket, Willem Van Schuerbeeck en Florent Caelen. Dit zijn sterke atleten, maar liepen in de kwalificatieperiode elk slechts 1 marathon onder de limiet, behaalden minder sterke resultaten op de halve marathon, deden geen cross-seizoen,... Bovendien kunnen zij over een ganse carrière geen sterkere resultaten voorleggen dan die van Abdelhadi en komen hun resultaten in 2016 zelfs niet in zijn buurt."

"Daarom: Abdelhadi verdient een ticket voor Rio 2016. Als veteraan is het bovendien zijn laatste kans, nu of nooit. Het BOIC zou met Abdelhadi kiezen voor zekerheid én het zou een bekroning zijn van een prachtige carrière."

De steunpagina is terug te vinden via https://www.facebook.com/abdelhadiforrio2016/ De pagina werd gisterenavond opgericht. Op korte tijd toonden echter al meer dan 500 mensen hun steun, en dat aantal stijgt elke minuut.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?