Lennik is nu ook ‘Hartveilige gemeente’

LENNIK - De gemeente Lennik heeft nu ook de overeenkomst ‘Hartveilige gemeente’ onderschreven. Ereburger Willy Sommers, die onlangss een ingreep aan het hart onderging, is getuige.

Met het project Hartveilig wil het Rode Kruis de overlevingskans van slachtoffers met een hartstilstand structureel trachten te verhogen en de eerstehulp-capaciteiten van de bevolking vergroten. Daarom wordt het belang benadrukt om AED-toestellen (automatische externe defibrillatoren) te plaatsen in de gemeenten, bedrijven, sportclubs, organisaties en scholen, en wordt ernaar gestreefd om zoveel mogelijk mensen op te leiden voor de reanimatie met gebruik van deze toestellen.

De samenwerking loopt met de afdeling Lennik-Gooik van het Rode Kruis. De gemeente heeft voor het publiek toegankelijk AED-toestel geplaatst aan de sporthal Jo Baetens en op het voetbalveld van KFC. Dit jaar komt er nog een toestel bij.

 Er worden opleidingen voor het gebruik van deze toestellen gegeven voor het gemeentepersoneel en de bevolking. De Rodekruisafdeling verbindt zich ertoe deze opleidingen te verzorgen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?