Gooik is weer wat ‘Hartveiliger’

GOOIK - De gemeente Gooik heeft de bestaande overeenkomst ‘Hartveilige gemeente’ weer voor twee jaar hernieuwd. 
 
Met het project Hartveilig wil het Rode Kruis de overlevingskans van slachtoffers met een hartstilstand structureel trachten te verhogen en de eerstehulp-capaciteiten van de bevolking vergroten. Daarom wordt het belang benadrukt om AED-toestellen (automatische externe defibrillatoren) te plaatsen in de gemeenten, bedrijven, sportclubs, organisaties en scholen, en wordt ernaar gestreefd om zoveel mogelijk mensen op te leiden voor de reanimatie met gebruik van deze toestellen.
 
De samenwerking loopt met de afdeling Lennik-Gooik van het Rode Kruis. De gemeente en de gezondheidsraad hebben voor het publiek toegankelijk AED-toestel geplaatst. “Er hangen nu al 4 AED-toestellen in Gooik. Een vijfde toestel kan door Gooikse verenigingen uitgeleend worden voor hun activiteiten. Volgend jaar komt er nog een zesde toestel in Kester. 
 
Er worden opleidingen voor het gebruik van deze toestellen gegeven voor het gemeentepersoneel en de bevolking. De Rodekruisafdeling verbindt zich ertoe deze opleidingen te verzorgen.
 

Nieuws melden Adverteren op Persinfo?