Revalidant schenkt 750 euro aan Parkinson afdeling Inkendaal

SINT-PIETERS-LEEUW – In het revalidatieziekenhuis van Inkendaal vond een bijzonder evenement plaats. Revalidant Carine De Bundel schonk een cheque van 750 euro aan de directeur van het revalidatieziekenhuis, om patiënten die lijden aan de ziekte Parkinson te steunen.

Carine De Bundel volgt in het revalidatieziekenhuis van Inkendaal conductieve training, omdat ze aan de ziekte Parkinson lijdt. Parkinson is een evoluerende hersenaandoening waardoor bewegingsstoornissen optreden. Een conductieve training is het stimuleren van de bewegingszenuwen tijdens een geïntegreerde groepstherapie. Samen proberen patiënten en verplegers ook de problemen van het dagelijkse leven op te lossen ‘Omdat er te weinig aandacht wordt besteed aan mensen die lijden aan deze ziekte, wil ik samen met de vrije Parkinson radio de ziekte bekend maken’, zegt Carine. Ze maakt deel uit van het radioteam van www.radioparkies.com, een radiozender door en voor parkinsonpatiënten.

Schilderen

‘Overdag werk ik aan de radio maar als ik ’s nacht niet kan slapen schilder ik.’ Op eigen initiatief heeft Carine De Bundel besloten om haar schilderijen te verkopen en de opbrengst ervan te schenken aan het Revalidatieziekenhuis Inkendaal. Ze overhandigde de cheque van 750 euro aan de directeur van het ziekenhuis.

In Inkendaal zijn 10 gehospitaliseerde Parkinsonpatiënten en 8 patiënten die er niet verblijven. Inkendaal beschikt over een multidisciplinair team om de patiënten zo optimaal mogelijk te begeleiden. ‘Het is de eerste keer dat het initiatief van een revalidant komt’, zegt Hilde De Greef, projectcoördinator revalidatie.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?