Twee cafés in Herne laten zich vangen door minderjarige drinkers

HERNE – Op 12 februari stuurde de gemeente Herne twee minderjarige meisjes op pad. Zij moesten uittesten of cafés in Herne zich aan het alcoholverbod voor minderjarigen houden. In twee van de vijf bezochte cafés kregen de meisjes van 16 jaar effectief sterkedrank.

Omdat de meisjes reeds 16 jaar waren kon enkel de verkoop van sterkedrank gecontroleerd worden, omdat je vanaf die leeftijd wel al bier en wijn mag bestellen op café. Twee preventiemedewerkers stapten telkens de zaak binnen nadat de meisjes besteld hadden. Twee caféhouders werden betrapt op de verkoop van sterkedrank aan minderjarigen. De namen van de betreffende cafés worden niet vernoemd en er werden ook geen boetes uitgedeeld, omdat het doel sensibilisering was.

“We hebben inderdaad geen boetes uitgedeeld, dat was ook niet onze bedoeling, we wilden de cafébazen op deze manier gewoon bewust maken van het feit dat dit de regelgeving is”, vertelt schepen van jeugd Patrick De Vos. “Boetes uitdelen is de taak van de overheid, die ook de controle op het naleven van het rookverbod doet bijvoorbeeld. De gemeente wilde met deze actie enkel sensibiliseren.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?