De toekomst van Kesterheide

GOOIK- Kesterheide is een uniek project om in Gooik een steentje bij te dragen aan het stoppen van de achteruitgang van biodiversiteit. Met het visie- en beheerplan voor de Natuurpunt-percelen op Kesterheide is het de bedoeling een goed evenwicht tussen natuur, mens en landschap te bereiken.

De groene parel van Gooik

Het visie- en beheerplan van Kesterheide bevat zaken zoals: het bos uitbreiden in de vallei, het verbeteren van de kwaliteit van de bossen, het Ijzeren Man Bos te laten dienen als speelbos voor de jeugdbeweging, het aanleggen van permanente mountainbike parcours, enz. Aan de hand van deze werkpunten wordt er bewust gekozen om Kesterheide uit te bouwen tot de groene parel van Gooik en het Pajottenland.  

Voorlopig plan

Het visie- en beheerplan is momenteel maar een voorlopig plan waaraan gewerkt moet worden. Je kan de voorlopige visie volledig online lezen via https://issuu.com/natuurpunt-pajottenland/docs/beheerkesterheide. Aan de hand van dat plan wil Natuurpunt mensen aanzetten om aanvulling en suggesties te bieden voor het project.

Om de plannen op het terrein in te schatten, vindt 29 mei een open infowandeling plaats. Je kan het project alvast steunen door lid te worden van Natuurpunt, gebruik hiervoor deze link https://www.natuurpunt.be/steunen/lidmaatschap/inschrijven…. Wie graag een financieel steentje bijdraagt kan fiscaal aftrekbare gift doen via http://steun.natuurpunt.be/project/928/purchase-donate


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?