Record-bier 2015 klaar om te degusteren

SINT-MARTENS-BODEGEM - De ’Orde van de Groene Bel’ stelt op zondag 10 april het zelf gebrouwde Recordbier voor. Het gaat om een bijzonder 'greenhoppingbier' met hop uit eigen dorp en van de buren in Sint-Ulriks-Kapelle.

De ‘Orde van de Groen Bel’ heeft  als missie de hopcultuur in het Pajottenland in stand te houden. De vereniding nodigt iedereen uit op zondag 10 april vanaf 15 uur in het huisje Mostinckx, op het vernieuwde Dorpsplein van Sint-Martens-Bodegem, voor de degustatie van het Record-bier oogst 2015 en voor de startdag van het nieuwe werkjaar.

Van pluk naar pot

"Net als vorig jaar is dit een unieke gelegenheid om te komen proeven van ons zelf gebrouwen 'greenhoppingbier' ‘Record’", zegt Joris Vanderveken van 'De Orde van de Groene Bel'. "Greenhopping is een uniek concept waarbij de hop niet gedroogd wordt maar onmiddellijk na de pluk vers verwerkt wordt in de brouwketel. Het is dan ook evident dat het brouwen met greenhopping enkel kan in de maand september, onmiddellijk na de pluk van de hop. Na de nodige hergisting in de fles is het bier na een paar maanden rijpen nu volledig op smaak."

"De hop die we hiervoor gebruiken is afkomstig van onze eigen kweek van Record, de lokale hoppesoort die hier ontstaan is en thans nog enkel terug te vinden is in Sint-Ulriks-Kapelle en Sint-Martens-Bodegem. Gezien er maar enkele planten meer bestaan en het vermeerderen van de soort enige jaren vergt is het volume bier dat we kunnen brouwen beperkt."

Iedereen

Je kan op 10 april 2015 in Huisje Mostinckx niet alleen het Recordbier gaat degusteren maar ook dit uniek streekproduct én speciaal ontworpen glas aankopen.

"Iedereen is van harte welkom. Hierbij denken we niet alleen aan onze leden maar aan iedereen die de hop een warm hart toedraagt en eens kennis wil maken met onze activiteiten" aldus Vanderveken.

Meer informatie is terug te vinden op www.ordevandegroenebel.org en www.facebook.com\ordegroenebel


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?