Omleiding door nieuwe Aquafin-aanpassingen in de Frans Van der Steenstraat

LENNIK – Een aannemer gaat vanaf dinsdag 29 maart, in opdracht van Aquafin, een tweede aanpassing uitvoeren aan de vuilwatercollector in de Frans Van der Steenstraat. De gemeente heeft intussen ook het wachtbekken van de Sint-Elooiswijk geruimd.

Volgens buren zijn er sinds de aanleg van de collector in de Frans Van der Steenstraat nieuwe problemen ontstaan zoals ondergelopen kelders na hevige regenval. Het water spoot er ook gewoon uit de riooldelsels. omhoog. Aquafin liet vorig jaar al een aanpassing aan de vuilwaterbuis, die vanaf de Frans Luckxstraat aankomt, om de waterdruk naar de beek af te leiden. Hetzelfde moet nu gebeurden met de buis die komt vanaf het centrum.

De aannemer is al enkele maanden bezig met het wegpompen van het grondwater waarna de werken op 29 maart kunnen beginnen. Daarvoor wordt de weg in beide richtingen afgesloten. Het gemotoriseerd verkeer moet een omleiding volgen via de Kroonstraat, Frans Luckxstraat, Lenniksesteenweg, Zwarte Molenstraat, Oudenaaksestraat en Gustaaf Van der Steenstraat. Voetgangers en fietsers kunnen wel nog langs. Het einde van de werken is voorzien op 15 april.

Wachtbekken

Bij de laatste zware overstroming bleek er ook een probleem met het oppervlaktewater. “We hebben ondertussen ook het wachtbekken van de Sint-Elooiswijk laten ruimen”, zegt schepen van openbare werken Johan Limbourg. Dat bufferbekken was door de jaren dichtgeslibd. “We gaan naar de bovenkant ook water opvangen in een poel in het kader van erosiebestrijding”, aldus Limbourg.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?