Petanqueclub Dilbeek investeert in 'levensverzekering' voor leden

DILBEEK -  Sinds deze week hangt in de Dilbeekse petanquehal 'Bal-o-droom' een defibrillator. Een weloverwogen 'investering' van Petanqueclub Dilbeek gezien de hoge gemiddelde leeftijd van de leden.

“We weten wel dat de aanwezigheid van een defibrillator geen sluitende garantie biedt op een goede afloop", zegt clubvoorzitter Françis Tratsaert. "Maar nu kunnen we ons tenminste niets verwijten. De 185 leden van de petanqueclub hebben er meteen een verzekering bij waarop ze hopen nooit een beroep te moeten doen. Gelet op het stijgend aantal leden van de petanqueclub is de investering zeker te verantwoorden. Er gaat geen week voorbij of er melden zich nieuwe leden."

Bestuurslid Roland Campens bracht de aanschaf van een defibrillator (kostprijs : 1.750 euro)  ten berde en verpleger Bert Van Erp ontfermde zich nadien over het hele dossier van aankoop tot bediening. De defibrillator is overigens niet de laatste investering van de club. Tegen de zomer komen er vaststaande houten tafels op het terras en een zonnewering.

Opleiding

Alle elf bestuursleden hebben een opleiding gekregen om het toestel efficiënt te bedienen, binnenkort volgt nog een opleiding voor de barmannen en als laatste in de rij komen de kapiteins van de verschillende ploegen aan de beurt. Op die manier is er altijd wel iemand aanwezig tijdens de openingsuren die de defibrillator kan bedienen zoals het hoort. De petanqueclub gaat ook de buurt attent maken op de aanwezigheid van een defibrillator in de Bal-o-droom.

Al die inspanningen hebben natuurlijk een reden. Petanqueclub Dilbeek zet volop in op de integratie in het sociale leven in Dilbeek. Voorzitter Françis Tratsaert: “Wij hebben van de gemeente een infrastructuur gekregen die men ons in heel België benijdt. Met sociale activiteiten proberen we aan de gemeenschap terug te geven wat wij hebben gekregen van de gemeente. Zo hebben we onze accommodatie al ter beschikking gesteld van Fietsband voor hun activiteiten in het raam van “Kom op tegen Kanker”.

Alle niveaus

Petanqueclub Dilbeek  heeft 15 ploegen in competitie, maar verliest zeker de recreatieve speler noch het verenigingsleven uit het oog. Elke woensdag- en vrijdagnamiddag zijn sowieso voorbehouden voor de recreatieve spelers. Momenteel is ook een tornooi aan de gang tussen 19 Dilbeekse verenigingen. Elke maandagavond nemen ze het tegen elkaar op. De finale heeft plaats in april. Dit recreatief tornooi groeit overigens elk jaar. De droom van de club is uiteindelijk heel Dilbeek aan balspelletje te krijgen.

Voor tarieven, speelmogelijkheden en uurregelingen surf je naar www.pcdilbeek.be

(Foto : Bestuurslid Roland Campens en voorzitter Françis Tratsaert zijn bijzonder opgetogen met de plaatsing van een defibrillator in de Bal-o-droom)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?