Jeugdboekenweek 2016 van 5 tot 20 maart in onze bibliotheken

REGIO – De Jeugdboekenweek 2016 heeft als thema 'Weg van de stad': Blijf je het liefst ver weg van de stad of ben je wég van de stad? Waar woon je? In een drukke stad? Op een rustig plekje op het platteland? Aan de rand van de stad? Hier of aan de andere kant van de wereld? We hebben het over steden, dorpen en landen, woonmogelijkheden, duurzaamheid de stad in transitie, interculturaliteit en superdiversiteit. 

Met een geweldig uitdagingenspel willen we kinderen zoveel mogelijk boeken en verhalen laten ontdekken, hen tot actie aanzetten, hen naar de bib halen, hen aan de slag laten gaan met boeken, filmpjes en foto's... en dit allemaal in de bib, in de klas, thuis of in hun stad/dorp/gemeente.

In Lennik

Thematafel “Weg van de stad”

De Jeugdboekenweek is het grootste kinderboekenfestival van Vlaanderen. Veertien dagen lang zetten scholen, bibliotheken, boekhandels en culturele centra de mooiste boeken in de kijker. Ook in de bibliotheek van Lennik kan je terecht voor deze boeken. Bovendien zijn de meeste van deze boeken ‘Nieuwe aanwinsten’. Op onze thematafel kan je ook een folder met handige boekentips rond het thema “Weg van de stad” vinden.

UITNODIGING - Jeugdboekenweek namiddag “Weg van de stad”

We verwelkomen alle kinderen van 3 tot 12 jaar in de bibliotheek van Lennik op zaterdag 5 maart 2016 van 14u tot 16u30. We starten met een toneeltje. Nadien staan een aantal boeken in de kijker waarrond tal van activiteiten plaats vinden: voorlezen, spelletjes spelen, tekenen enz.

Natuurlijk hoort hier ook een ‘speels in het thema passend’ hapje en drankje bij.

Graag inschrijven voor deze activiteit met vermelding van naam, geboortedatum en telefoonnummer

Bibliotheek Lennik - Schapenstraat 42  1750 Lennik – 02/532.51.59 - Lennik@bibliotheek.be

In Affligem, Beersel, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Halle, Herne, Liedekerke, Pepingen, Roosdaal, Sint-Pieters-Leeuw en Ternat.

De bibliotheken van de regio Pajottenland & Zennevallei kiezen de laatste jaren steeds vaker voor samenwerking. Ook voor de jeugdboekenweek (5 tot 26 maart) werden de handen in elkaar geslagen. De bibliotheken uit onze regio willen inzetten op het gebruik van nieuwe media zoals smartphone, tablet en e-reader. Daarom werd een spel ontwikkeld, dat de bib bekijkt door digitale ogen. De ontwikkeling was een samenwerking tussen de bibliotheken en Mediaraven, een vzw die de kansen van digitale media met kinderen en jongeren wil grijpen en hierbij ook ondersteund wordt vanuit de Vlaamse overheid.

Kleine en grote avonturiers kunnen tijdens de jeugdboekenweek terecht in de bib voor een digitale ontdekkingsreis. Via smartphone of tablet gidsen een handvol vragen de bezoekers doorheen dat veelzijdige land dat we “bibliotheek” noemen. Onderweg valt er heel wat te genieten: verrassende filmpjes, dartele muziek en korte tekstfragmenten die de verbeelding kietelen. Deelnemers leren op die manier heel wat moois kennen en verkennen tegelijkertijd ook het thema van de jeugdboekenweek “Weg van de stad”.

De digitale expeditie duurt zo’n 20 minuten en is geschikt voor kinderen en jongeren van 8 tot 14 jaar (kinderen onder de 12 jaar worden best begeleid door een ouder).

Deelname aan de expeditie is gratis! Meer nog: alle deelnemers ontvangen een fijne attentie en wie alle vragen correct beantwoordt, maakt kans op mooie prijzen.

Wie geen tablet of smartphone heeft, kan er eentje lenen in de bib voor de duur van de expeditie.

De digitale expeditie in de bib wordt u aangeboden door de bibliotheken van de regio Pajottenland en Zennevallei, in samenwerking met Mediaraven, de Provincie Vlaams-Brabant en de Vlaamse overheid.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?