Eetfeest SGI voor het laatst in grote tent (video)

SINT-MARTENS-LENNIK - Op vrijdag, zaterdag en zondag wordt het Sint-Godelieve-Instituut omgetoverd tot een groot familierestaurant. Dat gaat voor de laatste keer door in een tent op de speelplaats. Volgend jaar verhuist het festijn naar de refter in de nieuwbouw.

Met de geweldige inzet van het leerkrachtenteam, leerlingen en ouders zal de school tijdens het weekend van 19 tot 21 februari een 3.000 mensen verwelkomen. Familieleden, buren, vrienden en ook oud-leerlingen worden verwacht.

Woensdagnamiddag stelden ouders, leerkrachten en leerlingen de grote restauranttent op. Het is een beetje een strijd tegen de tijd om de grote constructie voor het donker helemaal klaar te maken. Directrice Lieve De Smet kookte voor de helpers een lekkere groentesoep in de kookpot van de keuken van de nieuwe refter. Ondertussen wordt ook de keuken klaargestoomd in de turnzaal. De technische uitrusting kan zich meten met de keukens van de beste restaurants. De leerlingen van het eerste jaar versieren de tent met zelfgemaakte kunst.

Het zal de laatste keer zijn dat het restaurant in een tent doorgaat, want ondertussen zal de nieuwe refter in gebruik genomen zijn. Volgend jaar wordt er voor het feest een keuken opgebouwd naast de refter.

Zeer uitgebreid menu

Op het menu staan onder meer steak, koninginnenhapjes, zalm, vegetarische pasta en varkenshaasjes. Alle gerechten zijn vers en allemaal gemaakt in samenwerking met de ouders.

Praktische informatie

Het familierestaurant opent zijn deuren op vrijdag 19 februari van 17.30 tot 22 uur, op zaterdag 20 februari van 17.30 tot 22 uur en op zondag 21 februari van 11 tot 16 uur in het SGI in de Schapenstraat 39 in Sint-Martens-Lennik. Er kan betaald worden met een bankkaart.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?