Wegpiraat E314 riskeert 15 maanden cel met uitstel voor handgemeen

SINT-GENESIUS-RODE - De beruchte E314-wegpiraat heeft zich vanmorgen voor het Brusselse hof van beroep moeten verantwoorden voor een geval van slagen en verwondingen. Hij riskeert 15 maanden cel met uitstel omdat hij een fotograaf en een medewerkster van een notaris zou aangevallen en geslagen hebben.

De beklaagde werd begin 2014 bekend nadat op het internet een filmpje was opgedoken waarin te zien was hoe de man op de E314 bijzonder agressief en gevaarlijk een andere automobilist opzettelijk hinderde. Voor die feiten en een geval van weerspannigheid werd de man enkele maanden geleden nog veroordeeld tot 12 maanden cel met uitstel. De zaak waarvoor de man nu terechtstaat, dateert van 2012. Hij zou toen een fotograaf hebben aangevallen die in opdracht van een notaris foto's was gaan nemen van de woning in Sint-Genesius-Rode waar de beklaagde verbleef. Ook een medewerkster van de notaris zou hij aangepakt hebben toen ze de politie wilde bellen. De man stoof na het incident weg met zijn BMW en ontkende later de feiten. Hij staafde zijn bewering met een attest van zijn werkgeefster, maar dat alibi zou vals zijn, aangezien het telefonie-onderzoek en de verklaring van de slachtoffers aantonen dat het wel degelijk de beklaagde was die hen te lijf was gegaan.

In eerste aanleg kreeg de man op verzet een celstraf van 26 maanden. De vrouw die het valse attest had opgesteld, werd veroordeeld tot 12 maanden met uitstel. Het openbaar ministerie vorderde vandaag lichtere straffen. Zo riskeert de wegpiraat 15 maanden cel met uitstel, de vrouw komt er van af met 6 maanden cel met uitstel. Het arrest valt op 15 maart. Als de man wordt veroordeeld tot een straf met uitstel, kan hij bij toekomstige veroordelingen geen straf met uitstel meer krijgen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?