Vreemdelingenzaken wijst geïntegreerd ‘Oetings’ Armeens gezin uit

OETINGEN - De dienst Vreemdelingenzaken heeft het  beroep tegen het uitwijzingsbevel van de familie Muradyan onontvankelijk verklaard. Ook de procedure 9bis, regularisatie op basis van humanitaire redenen, werd onontvankelijk verklaard.

We ontmoetten vader Vahram vrijdag aan de stelplaats van De Lijn in Leerbeek. Hij was op weg naar het OCMW omdat hij tolk speelt voor Syrische vluchtelingen. Toen wist hij nog niets over de beslissing van vreemdelingenzaken. Vahram zoekt maandag zijn advocaat op.

Na meer dan vijf jaar valt wellicht het doek over deze zaak van een gezin dat zich zeer goed heeft geïntegreerd in onze samenleving. Opnieuw een voorbeeld van het falend vluchtelingenbeleid. Moet men niet toegeven dat, als er pas na 5 jaar een antwoord kan gegeven worden, dit in het voordeel van de betrokkenen moet spelen? Zoiets als het overschrijden van de redelijke termijn?

Op de Facebookpagina van het Oudercomité van Oetingen lezen we: “Naar de grond van de zaak (en dus de humanitaire redenen waarom ze hier zouden moeten kunnen blijven) werd geen onderzoek gedaan. Alle aanbevelingsbrieven, de petities, hun mate van integratie in onze samenleving, hun bijdrage aan de samenleving door het vele vrijwilligerswerk, de band die de kinderen met België opgebouwd hebben, ... Het is allemaal niet van tel... Verticaal geklasseerd en een nieuw uitwijzingsbevel tot gevolg...
Hoe moet het nu verder? Wat kan er nog gedaan worden om de familie te steunen? Welke mogelijkheden bestaan er nog binnen het wettelijke kader om de dienst Vreemdelingenzaken te overtuigen dat het gezin hier mag blijven en dat zij een wezenlijke bijdrage kunnen en willen leveren aan onze maatschappij?”

Zie ook:

-http://www.persinfo.org/2015/12/30/ge%C3%AFntegreerd-armeens-gezin-moet-het-land-uit

-http://www.persinfo.org/2016/01/09/oetingen-staat-als-%C3%A9%C3%A9n-man-achter-armeens-gezin-video

 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?