Buschauffeur Wilfried Chrispeels reed laatste rit (video)

GOOIK – Na een carrière van 38 jaar gaat buschauffeur Wilfried Chrispeels (57) met pensioen. Hij begon bij de toenmalige Nationale Maatschappij van Buurtspoorwegen, de voorganger van De Lijn.

Wilfrieds vader was nog controleur op de tram. Wilfried vertrok twee maanden vanuit de stelplaats van Het Rad in Anderlecht en werd dan overgeplaatst naar Leerbeek.

De busrit 162 tussen Leerbeek en Ninove is normaal een rustige route maar dat was deze keer anders. Er stapten in de stelplaats al heel wat vrienden en familieleden op. Aan de meeste Gooikse bushaltes stapte er iemand op die een foto van Wilfried bij zich had. Burgemeester Michel Doomst speelde leuke deuntjes op zijn accordeon, meegezongen door de vele passagiers.

Zo raakte de bus helemaal volzet terwijl er op die rit anders amper 10 mensen opstappen. Na een halte aan het station van Ninove keerde de leuke bende weer naar Leerbeek waar een eerste drink met collega's plaatsvond. 

Tussen de passagiers zat ook burgemeester Michel Doomst. Hij herinnert zich Wilfied vanuit de Chiro. “Wilfrieds vader was Jef van Brettekens, die ook aardbeien verkocht. Hij was controleur op de tram die toen werkkrachten maar ook groenten en fruit naar Brussel voerden. Iedereen op de tram kende elkaar, en werd zo een beetje familie. “

Een trouwe busreizigster getuigt:


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?