Galmaardse bloedgevers in de bloemetjes gezet

GALMAARDEN – De Galmaardse bloedgevers waren te gast op het jaarlijks etentje van de bloedgeversvereniging. Daarbij werden ook de donoren in de bloemetjes gezet, die al minstens 10 keer bloed gaven. Een negentig donoren ging op de uitnodiging in.

De plaatselijke bloedgeversvereniging stelt alles in het werk om de driemaandelijkse inzamelingen vlot te laten verlopen. “Dat kan alleen maar door onze hard werkende ploeg medewerkers. Naast de vier bloedinzamelingen houden we ook een eetfeest. Met de opbrengst van dat eetfeest kunnen we de bloedgevers ook een feestje aanbieden”, vertelt voorzitter Roger Van Holder. Hij is sinds 1969 actief in de vereniging en al 19 jaar voorzitter.

Het aantal bloedgevers is in Galmaarden, zoals op vele andere inzamelplaatsen afgenomen, sinds 2012, toen de overheid besloot om de vrije dag voor ambtenaren, die bloed gaven af te schaffen. Het aantal bloedgevers daalde van 161 tot 110. Nieuwe bloedgevers zijn dus broodnodig.

Deze keer werden er 12 bloedgevers gehuldigd. Meestal zijn er dat ook mensen bij die meer dan 100 keer bloed afstonden, maar dat zal wellicht voor een volgende huldiging zijn.

10 bloedgiften: Rudi Allebosch, Dimitri Rosselaers en Greta Oudenaert.

25 bloedgiften: Jan Stalpaert, Peter Herregodts, Rudy Suys, Katleen Carlier, Claude Cobbaert en Gunter Niels.

50 bloedgiften: Mariette Puik, Anny Papelen en Claudine Stroobant.

Ze kregen naast een attest ook een geschenk.

 

 

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?