500ste mariabeeld kreeg een plaats in Tollembeek

GALMAARDEN / BEVER - Minder dan anderhalf jaar geleden werden in de parochies Galmaarden, Tollembeek en Bever de eerste Mariabeelden, bestemd voor de gevel, aangeboden. Niemand had gedacht dat de behoefte aan zo'n Mariabeelden zo groot zou zijn.

“De Nederlandse parochie die de gietstenen beelden maakt, kon de vraag vanuit het Pajottenland bijna niet aan. Soms was er een lange wachtlijst en moesten mensen weken wachten. Uit alle dorpen in de buurt kwamen aanvragen naar de gietstenen Mariabeelden voor aan de gevel”, zegt Pastoor Penne.

500

Op zondag 17 januari 2016 bracht Pastoor Penne het 500ste Mariabeeld naar Maarten en Annelies in het Senneveld in Tollembeek. “Ook zij sluiten aan bij een oude traditie in onze streken om een Mariabeeld aan het huis te hangen. Met het initiatief is het aangezicht van onze dorpen wat veranderd. In bijna alle straten van Galmaarden, Tollembeek en Bever zijn er dergelijke Mariabeelden te zien maar ook in de dorpen in de omgeving. Vanuit onze parochies blijven we doorgaan met dit mooie initiatief”, aldus Penne.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?