Onderzoek naar gelddiefstal in Gooiks gemeentehuis zonder resultaat afgerond

GOOIK – In de loop van september 2014 kwam aan het licht dat er geld verdwenen was uit de kluis van het gemeentehuis. Het ging om een som van om en bij de 9.000 euro, die grotendeels afkomstig is van de inkomsten van de speelpleinen.

“Het geld dat op het gemeentehuis binnen komt, wordt wekelijks naar de bank gebracht. Het gaat meestal om kleinere bedragen. Begin september meldde de verantwoordelijke ambtenaar dat er geld verdwenen was uit de kluis”, vertelt burgemeester Doomst. Na deze vaststelling werd de politie ingeschakeld. Speurders namen de vingerafdrukken van een veertigtal medewerkers van de gemeente die mogelijk in het lokaal zij geweest waar de kluis stond. Ze werden allen ook ondervraagd. De ruimte van de kluis werd druk bezocht omdat daar ook een fotokopiemachine staat.

Kluis stond open

Blijkbaar stond de kluis tijdens de dag meestal open omdat er ook documenten in liggen die regelmatig worden opgevraagd zoals identiteitskaarten, rijbewijzen en waardebonnen. Het openen van de kluis nam te veel tijd in beslag. “Merkwaardig is ook dat iedereen, die het lokaal betrad, langs drie gemeentemedewerkers passeert. Van uit het bestuur was er ook geen enkele verdenking naar onze medewerkers toe”, zegt de burgemeester. Het bleef ook bij één feit. “We hebben het probleem in november 2014 op een gesloten moment op de gemeenteraad medegedeeld”, aldus Doomst. De burgemeester vernam eind vorig jaar van de politie dat het onderzoek zonder resultaat is afgerond.

Ondertussen heeft het schepencollege de nodige maatregelen genomen om de geldstroom beter te registreren en aan de bezoekers wordt gevraagd om meer te betalen met de bankkaart. Op de gemeenteraad van maart zal de verdwenen som ook moeten opgenomen worden in de rekeningen.

Inbraakalarm

Zowat tien jaar geleden werd het gemeentehuis uitgerust met een alarminstallatie die inbrekers moet afschrikken. Dat gebeurde na enkele inbraken waarbij zelfs één keer de kluis werd open gezaagd. Sindsdien laten inbrekers het gemeentehuis links liggen.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?