Ongewapende man neergeschoten : "Politie handelde correct"

HUIZINGEN - De politie-inspecteurs die een jaar geleden in Huizingen een ongewapende man neerknalden, handelden correct. Dat blijkt uit onderzoek van Comité P.

De feiten speelden zich op 2 januari 2015 af in de Kortestraat in Huizingen. Een 45-jarige man belde in de namiddag de politie op en om te zeggen dat hij gewapend was en hen thuis opwachtte. Meteen kwamen patrouilles van de lokale politiezones Beersel en Halle ter plaatse, waar ze de man voor zijn woning aantroffen. Hij stond op dat moment met zijn hand in zijn jaszak en gedroeg zich volgens de politie op een manier die deed vermoeden dat hij gewapend was. Hij werd verschillende keren aangemaand om zijn handen zichtbaar te maken maar hij gaf hier geen gevolg aan. Toen de man plots in de richting van de politie-inspecteurs begon te stappen met zijn hand nog steeds in zijn jaszak, loste de politie een waarschuwingsschot. Hij werd opnieuw gesommeerd om te blijven staan en zijn hand uit zijn jaszak te halen, maar de veertiger bleef op de politie afstappen. Twee inspecteurs openden daarop het vuur. De verdachte werd meermaals geraakt en moest zwaargewond worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Comite P

Omdat uiteindelijk bleek dat hij toch ongewapend was, werd de zaak verder onderzocht door het Comité P. Uit dat onderzoek blijkt nu dat de inspecteurs correct handelden. De zaak werd geklasseerd en er volgden dan ook geen maatregelen.

De man moest zich voor het voorval intussen ook verantwoorden voor de correctionele rechtbank in Brussel. Hij bracht immers zichzelf en anderen in gevaar. Hij werd veroordeeld tot een straf van 3 maanden met probatie-uitstel.

Het was de eerste keer trouwens niet dat de man de confrontatie aanging met de politie.  [ Archief : Neergeschoten man al eerder in confrontatie met politie ]

Video


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?