Herfelingse burgemeester Marcel Mathieu is eerste ere-burgemeester van Herne

HERNE – Nadat vorig jaar titels van ere-gemeenteraadsleden en ere-schepenen werden uitgereikt was het tijdens de nieuwjaarsreceptie in Herne nu tijd om er een ere-burgemeester aan toe te voegen. 

De gemeente  ontving van Minister Liesbeth Homans van Binnenlands bestuur het ministerieel besluit dat aan Marcel Mathieu de ere-titel als gewezen burgemeester mag worden overhandigd.

“We zijn dan ook bijzonder trots dat Marcel Mathieu, de laatste burgemeester van Herfelingen, dus voor de fusies, deze titel te mogen overhandigen”, verklaarde burgemeester Kris Poelaert.

Marcel Mathieu is gehuwd met Nerinckx Andréé en ze wonen op de Steenweg van Asse.  Marcel was burgemeester van 1 januari 1965 tot en met 31 december 1977.  Hij werd er omringd door twee schepenen en een ocmw-voorzitter.  Dit waren Robert Jacobs, Romain Temmerman en Johannes Van Laethem. 

“Hoewel de invulling van de taak van burgemeester toen nog anders was dan vandaag weten we uit vele getuigenissen dat Marcel zich met hart en ziel en een grote beschikbaarheid zich heeft ingezet voor zijn inwoners.  Marcel, de titel komt misschien wat laat maar de erkentelijkheid zal altijd blijven bestaan en mag vandaag in onze gemeente officieel vereeuwigd worden!  Proficiat!”, aldus Kris Poelaert.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?