Gooik koopt woning voor Lokaal Opvanginitiatief en later sociaal huis

GOOIK – De gemeente Gooik heeft aan het OCMW gevraagd om in de Dorpsstraat, in het centrum van de gemeente, een leegstaande winkel en woning aan te kopen.  Het pand, rechts van De Cam, zal eerst ingericht worden als Lokaal Opvanginitiatief (LOI) en later wellicht als sociaal huis.

Het gebouw staat al lang leeg en was vroeger een fietsenwinkel. “De aankoop staat al een tijdje op de agenda van het OCMW en nu wordt er een overeenkomst met de gemeente gesloten over de oprichting van een sociaal huis. Door een zuinig beheer van de budgetten van het OCMW konden we al 10 jaar geld opzij zetten die nu aan een sociaal huis kunnen worden besteed”, legt OCMW-voorzitter Jan Depester uit. “Met de integratie tussen de gemeente en het OCMW in het vooruitzicht werd besloten dat de aankoop met gelden van het OCMW zal gebeuren.” De oprichting van een sociaal huis staat op de agenda van de gemeenteraad van dinsdag 29 december 2015.

Vluchtelingen

De aankoop past ook in het masterplan van de Gooikse dorpskern waarbij de gemeentediensten worden samengebracht in het gemeentehuis en De Cam. Omdat er tussen de aan te kopen woning en de geuzestekerij er nog een woning staat kan er nog niet onmiddellijk begonnen worden met het verbouwen naar een sociaal huis. “Er wordt ons van hogerhand gevraagd om 5 extra vluchtelingen op te nemen. We zullen daarom het pand tijdelijk inrichten als LOI en daardoor beantwoorden aan de opvangnood”, aldus Jan Depester.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?