Vlaams Belang helpt slachtoffers autodiefstal

SINT-PIETERS-LEEUW – Enkele afdelingen van het Vlaams Belang hebben geld ingezameld om Hilde Lanckmans en Emile Keller uit de Impeleer te helpen een nieuwe wagen aan te schaffen. Hun autootje werd in november 2015 gestolen en is uitgebrand terug gevonden in het wachtbekken van de Zuunbeek.

Hilde Lanckmans (60) en Emile Keller (66) doen vrijwilligerswerk in het dienstencentrum De Meander. “Emile was boodschappen aan het doen voor mensen van de Meander. Hij moest me oppikken maar omdat hij wat te vroeg was ging hij iets drinken en parkeerde ons autootje in de J.B. Vanderlindernstraat. Toen hij terug kwam bleek dat de wagen gestolen was”, vertelt Hilde.

Twee dagen later werd de wagen in brand gestoken in de wachtbekken van de Zuunbeek. Voor Emile en Hilde was dit een zeer zware klap. Het was bovendien nog de auto van zijn 92-jarige vader. Die woont in een sociale woonblok in Jette. De oude Renault Clio werd daar ook als eens zwaar toegetakeld. Emile en Hilde lieten de auto dan voor eigen gebruik herstellen in Sint-Pieters-Leeuw.

Militant

Hilde Lanckmans is zelf militant voor het Vlaams Belang. Ze was op het einde van de legislatuur nog gemeenteraadslid. Het Vlaams Belang wilde Emile en Hilde een hart onder de riem steken en organiseerde binnen de verschillende lokale afdelingen een omhaling. “Het is de bedoeling om een steentje bij te dragen zodat Emile en Hilde een nieuw wagentje kunnen aanschaffen. Vandaag kan de partij met enige trots zeggen dat dit doel gelukt is” zegt Eddy Longeval, provinciaal coördinator Vlaams Belang Vlaams-Brabant.

Een afvaardiging overhandigde Hilde een cheque van 700 €. Emile was niet thuis omdat hij weer vrijwilligerswerk deed. Hilde was zwaar onder de indruk van deze geste. Omdat het koppel de voorbije maanden werd geconfronteerd met extra huurkosten en een plotse verhuis zitten ze krap bij kas. Zonder wagen is het moeilijk om aan vrijwilligers werk te doen maar ook de dagdagelijkse boodschappen zijn niet zo evident. Gelukkig kunnen ze rekenen op enkele fijne buren uit hun nieuwe wijk Impeleer.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?