Victoria en streekproductencentrum slaan handen in elkaar

HALLE – Radio Victoria bouwt een nieuwe studio boven het Streekproductencentrum in Halle

“Na 18 jaar intensief gebruik van de studio's langs de Bergensesteenweg kiezen we voor een nieuwe radio-omgeving.  Meteen ook het startsein van een vernieuwde programmatie met een aangepast muziekprofiel.  Radio maken is de voorbije jaren enorm geëvolueerd. De digitale revolutie is een feit. Steeds meer radiomedewerkers presenteren programma's van thuis uit. De voorbije maanden hebben we volop geïnvesteerd in handige 'homekits' om thuis via PC programma's samen te stellen en te presenteren”, vertelt Frank Vannerom van Victoria.

Streekproductencentrum

Deze evolutie vraagt ook om een aangepaste studio-infrastructuur. “Die zijn we intussen volop aan het bouwen boven het Streekproductencentrum in Halle en zou eind december klaar moeten zijn.  Voordeel van deze locatie is o.m. dat we gebruik kunnen maken van de evenementenzaal van het  Streekproductencentrum, bij groots opgezette live-uitzendingen, van Carnavalitis tot verkiezingsdebatten”, zegt Vannerom. 

“Victoria blijft inzetten op toffe muziek en lokale informatie en is in die zin een "streekproduct" pur sang.  En nog intenser dan vroeger zullen we al het lekkers uit de streek in de kijker plaatsen”, kondigt Vannerom aan.

Nieuwe zendmast = optimaal luisterbereik 

“Het voorbije jaar hebben we ook geïnvesteerd in een nieuwe zendmast in Essenbeek. Mét resultaat want de ontvangst van Victoria (FM 105.2) is optimaal in ons uitzendgebied : Halle, de Zennevallei en een groot deel van het Pajottenland. “

100 procent happy music

Victoria sleutelt ook lichtjes aan haar muziekprofiel. Vanaf 1 januari zet de zender op radio op 105.2 FM in op 'happy music'. “Trage, depressieve muziek wordt geweerd. We kiezen voor een eigentijds en hitgevoelig profiel voor een breed publiek. De klemtoon ligt op klassiekers en recente hits met hoog 'fun'-gehalte. En vooral.. niet te veel blababla”, zegt Vannerom.

Happy music van Victoria : vanaf 1 januari te horen op 105.2 FM of lte beluisteren in heel de wereld via de livestream  http://www.radiovictoria.be www.radiovictoria.be  “Wekelijks krijgen we hartverwarmende reacties van uitgeweken Hallenaren (aan de Vlaamse kust tot zelfs op Aruba!) die via Victoria contact houden met onze streek”, zegt Vannerom.

“Uiteraard houden we ook hier de nieuwe evoluties in de gaten. Als de FM-band ooit verdwijnt, kunnen we volop inzetten op internetradio of uitzenden via DAB+ . Ja, er is een toekomst voor lokale radio”, besluit Vannerom.

Een radio van bij ons

Zeker in deze bange, onzekere tijden hebben mensen nood aan een radio dichtbij huis waarmee ze zich kunnen identificeren. Een radio van bij ons, met 'happy music' en nieuws uit de streek én de rest van de wereld. 

VZW Victoria telt zo'n 20 medewerkers die enthousiast klaar staan om er in 2016 serieus in te vliegen. Intussen is ook een nieuw bestuur aan de slag gegaan dat met veel goesting Victoria opnieuw op de kaart zet als dynamische lokale radio met een uitgesproken happy muziekprofiel. 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?