Gezellige eindejaarsfeesten in Halle

 

HALLE - December, de gezellige drukte staat er weer aan te komen. De Verenigde Handelaars Halle vzw heeft weer een mooi programma in elkaar gestoken voor deze periode;

Zondagsopeningen in Halle!

Wat is er leuker dan op een godvergeten zondag, als er niks te doen is anders, toch te kunnen shoppen? Want tijdens de week is er je werk, de kinderen naar hun hobbies voeren, eten in huis halen, en alle andere sleur. Wel, de handelaars van Halle zetten hun deuren wagenwijd open op zondag 13, zondag 20 en zondag 27 december! ’s Ochtends kan u nog rustig ontbijten met het ganse gezin, en na de afwas –en misschien een dutje, of een bezoekje aan de grootouders - kan u nog bij de leden van de VHH vzw terecht tussen 14 u en 18 u om de leukste cadeautjes te kopen voor familie en vrienden. Zij staan u graag bij om het ideale geschenk uit te kiezen!

Het Huis van de Kerstman

In het Huis van de Kerstman kunnen brave kinderen zich laten fotograferen met de Kerstman, en dit tijdens het weekend op zaterdag 12 en zondag 13 december, en het weekend erna, op zaterdag 19 en zondag 20 december. Als kers op de taart, gaat de Kerstman ook zetelen op maandag 21, dinsdag 22, woensdag 23, en ook op donderdag  24 december tot 16u , want dan is het al Kerstvakantie! De openingsuren zijn van 14 u tot 17 u, want de heilige man heeft nog ander afspraken in andere steden, met andere kindjes!  Alle kindjes die de Kerstman bezoeken, krijgen trouwens een leuk geschenkje! Het huis van de Kerstman ligt recht tegenover de hoofdingang van de basiliek, op de hoek van het Vissestrotje. Meer info: zie www.verenigdehandelaarshalle.com, of icoontje Facebook

WINKEL van de kerstman:  de Kerstman heeft er dit jaar ook voor gezorgd dat je allerlei lekkers en cadeautjes kan kopen in zijn Huis! Zijn winkeltje is open op zaterdag 12 en zondag 13 december en van 18 tot en met 27 december van 12 u tot 18 u. Op 24 december sluit het al de deuren om 16 u, de Kerstman wordt ergens verwacht voor het Kerstdiner!

Kerstmarkt

Ook dit jaar zal de Grote Markt omgetoverd worden tot een heus Kerstdorp. In de gezellige houten chalets zullen typische Kerstproducten, en allerlei drankjes en hapjes worden aangeboden. De Kerstmarkt wordt officieel geopend op vrijdag 18 december om 19u, met aangepaste Kerstanimatie. De chalets zijn alle dagen open van 12 u tot 20 u, en op weekenddagen tot 22 u. Als er héél véél volk komt, mogen de chalets openhouden tot middernacht. Op Kerstdag zelf, 24 december, gaan de chalets open van 10 u tot 16 u, om ook de handelaars de kans te geven om van het Kerstdiner in familiaal verband te kunnen genieten. En op 25 december openen de chalets hun deuren van 16 u tot 20 u. De Kerstmarkt staat tot en met zondag 27 december 2015.

Randactiviteiten

Vanaf 12 december tot en met 2 januari kan u op het Stationsplein gaan opwarmen met een lekkere warme chocolademelk of glühwein in de hand. Bonnetjes hiervoor zijn verkrijgbaar bij alle handelaars wanneer u uw cadeautjes koopt, en worden u aangeboden door de Verenigde Handelaars Halle vzw.

 De Lions Club van het Kasteel van Gaasbeek serveert oesters, champagne, witte wijn, kreeftensoep en tartiflette op 12 en 13 december.

En dan is er nog Halle Schaatst, een overdekte schaatspiste van 800 m2 met verwarmde Kerstkroeg. Deze 7de editie van Halle Schaatst! opent officieel haar deuren op donderdag 10 december van 19 u tot 22 u. (die dag ook schaatsen aan halve prijs, nl. 3 euro!) Daarna blijft ze elke dag (behalve op 25 december en 1 januari) open tot en met 10 januari 2016. De schaatspiste is alle dagen open vanaf 10 u (behalve op schooldagen vanaf 13 u) tot 21 u, en op vrijdag en zaterdag tot 23 u. Op 24 en 31 december sluit de schaatspiste de deuren om 17 uur. Een schaatsticket kost 6 euro en het dragen van handschoenen is verplicht. Vorig jaar mocht de organisatie net geen 20.000 bezoekers ontvangen…

Meer info: www.halleschaatst.be, of 0495/514 518, ook voor het boeken van VIP- en kinderfeestjes.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?