Gemeente verontschuldigt zich voor trage werken brug Modrielaan

TOLLEMBEEK - Het gemeentebestuur van Galmaarden heeft een brief gestuurd naar inwoners die last ondervinden van de aanslepende werken aan de brug over de Mark. “We geven de mensen een stand van zaken, leggen uit wat de oorzaak is en we verontschuldigen ons omdat het zo lang duurt”, legt burgemeester Pierre Deneyer (Cd&V) uit.

De brief ging naar de inwoners van de Modrielaan, Hollestraat (vanaf de haagstraat tot St. Leonardusstraat), Nemerkendries en Kwadestraat.  We geven hieronder de inhoud van de brief weer.

“Vernieuwen van de brug over de Mark in de Modrielaan te Tollembeek: stand van zaken

Geachte,

De werken aan de brug van de Modrielaan zijn niet verlopen zoals het hoort. Zoveel is duidelijk. De gemeente heeft steeds alle mogelijke pogingen ondernomen om in eerste instantie het studiebureau en daarna de aannemer tot actie aan te zetten.

Een voorstel tot ambtshalve verbreking van het contract lag ter goedkeuring voor aan het college, maar werd uiteindelijk in beraad gehouden toen de aannemer met een omstandige planning voor de dag kwam. Het college heeft dan ook geopteerd om de aannemer nog een laatste kans te geven met dien verstande dat elk verder verwijl onmiddellijk tot een stopzetting van het contract zal leiden.

U moet weten dat een ambtshalve verbreking van een contract ten gevolge van nalatigheden van een aannemer voor een bestuur nog bijkomend tijdsverlies betekent, aangezien een volledige nieuwe procedure dient opgestart te worden (minimum 3 bijkomende maanden inactiviteit) zonder te spreken van mogelijke bijkomende juridische gevolgen.

Zoals u zelf al hebt kunnen vaststellen, is de aannemer vanaf het laatste overleg op 16 november 2015 zijn afspraken nagekomen.

De randbalken en liggers zijn inmiddels geplaatst, het metselwerk van de landhoofden is grotendeels hersteld, volgende week wordt verder gewerkt aan de bovenbouw van het brugdek (plaatsing pre-dallen, wapening, beton storten, …).

Ondertussen zijn ook de nodige contacten lopende tussen aannemer, gemeente en studiebureau voor wat betreft de keuze van de te gebruiken materialen voor de waterdichting en verdere afwerking van de brug.

Volgens de ons overgemaakte planning en uiteraard behoudens weersomstandigheden zouden de werken moeten voltooid zijn tegen begin volgend jaar.

Tot slot willen wij ons verontschuldigen voor de ongemakken die het zeer moeilijke verloop van deze werken tot gevolg heeft gehad. U mag er vanuit gaan dat de gemeente alle mogelijke maatregelen en acties heeft ondernomen om het dossier alsnog in goede banen te leiden en niet zal nalaten bijkomende stappen te ondernemen indien de aannemer alsnog het verdere verloop van het dossier in het gedrang brengt.

Wij hopen u met deze informatie van dienst te zijn geweest.

Met de meeste hoogachting

Kristof Andries  Pierre Deneyer

Gemeentesecretaris       Burgemeester”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?