Strijkwinkels in Schepdaal en Buizingen sluiten de deuren (Audio)

BUIZINGEN / SCHEPDAAL - De strijkwinkels van vzw Spectrum (Groep Intro) in Buizingen en Schepdaal, en de bijhorende ophaalpunten in Dilbeek en Beersel, openen vanaf vandaag de deuren niet meer. De organisatie doet er de komende zes maanden alles aan om de zestien werknemers aan een nieuwe job te helpen.

Volgens Bart Barbier van de Groep Intro kwam de beslissing er omdat het financieel moeilijk is voor het sociaal tewerkstellingsproject om het hoofd boven water te houden, en dat zal er vanaf volgend jaar niet makkelijker op worden. "Het is nu al moeilijk om break-even te draaien en dat zal naar volgend jaar nog veel lastiger worden aangezien het statuut waar binnen de strijkdames werken heel waarschijnlijk niet meer gecombineerd kan worden met dienstencheques. Dat de strijkwinkels zo snel na de beslissing ook al hun deuren sluiten heeft ook zo zijn reden."

Volgens Bart Barbier komen heel wat andere organisaties in Vlaanderen ook in de problemen. Hij doet ook nog een laatste oproep naar de bevoegde minister.

Audio : Gesprek met Bart Barbier van de Groep Intro


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?