Verhuist vredegerecht Herne naar Sint-Pieters-Leeuw?

HERNE / SINT-PIETERS-LEEUW – Op de gemeenteraad van woensdagavond is bekend gemaakt dat het vredegerecht op de Edingsesteenweg in Herne sluit.

In het justitieplan van de minister van justitie en op vraag van de rechtbanken zullen een aantal vredegerechten in gerechtelijke kantons waar er meerdere zetels zijn, verdwijnen. Burgemeester Kris Poelaert (CD&V) ontkende enkele weken geleden nog dat het vredegerecht van Herne zou sluiten.

Maar op de gemeenteraad kwam plots de mededeling dat de vredegerechtzetel van Herne sluit en verhuist naar Sint-Pieters-Leeuw. Volgens de Open-VLD-oppositie heeft dat te maken met de aanwezigheid van asbest. Het is nog niet duidelijk wanneer de verhuis plaats heeft.

Op 6 november 2015 antwoordde Davine Dujardin, woordvoerder Minister Koen Geens, op onze vraag: "Er is op dit moment nog geen enkele beslissing genomen in deze, over geen enkel vredegerecht.Het kernkabinet zal zich hierover binnenkort buigen." 

Vandaag wordt bevestigd door de Overheidsdienst Justitie: "Over het Masterplan gebouwen is nog geen beslissing genomen door de Ministerraad."

 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?