Centraal aanmeldingsregister voor scholen van start

BEERSEL / HALLE - Om een einde te maken aan de kampeertoestanden aan de schoolpoorten besliste alle basisscholen in Halle en Beersel om net zoals in buurgemeente Sint-Pieters-Leeuw met een centraal aanmeldingsregister te werken. De eerste aanmeldingen kunnen al vanaf 1 december gebeuren.

Meer informatie over de historiek van het centraal aanmeldingsregister : [ Archief : Gedaan met kamperen aan Halse en Beerselse basisscholen ] De startdatum voor het aanmelden van kinderen komt intussen zeer dichtbij. Daarom alle basisinformatie nogmaals op een rijtje. Deze informatie geldt voor alle kinderen geboren in 2014 en ouder.

Websites

Voortaan moet er aangemeld worden voor alle scholen in Halle, Beersel en Sint-Pieters-Leeuw via de websites aanmelden.halle.be, aanmelden.beersel.be of aanmelden.sint-pieters-leeuw.be . Dat betekent dat ouders hun kind met de computer aanmelden voor de scholen van hun keuze voor het schooljaar 2016-2017. Op de websites vind je ook alle nodige informatie rond aanmelden en inschrijven.

Voorrang voor broers en zussen

Broers en zussen van kinderen die reeds naar school gaan, krijgen in diezelfde school voorrang op andere kinderen. Zij melden aan tussen 1 en 16 december 2015.

Alle andere kinderen

Alle andere kinderen die voor het eerst naar school gaan of van school willen veranderen melden aan tussen 8 en 26 februari 2016. Na ontvangst van een toewijzingsbericht, nemen de ouders contact op met de school om het kind op de school zelf te gaan inschrijven. Dat kan tussen 21 maart en 22 april 2016.

Te lang gewacht?

Vanaf 2 mei 2016 kan er in de scholen ingeschreven worden voor de vrije plaatsen die na de aanmeldingsperiode nog beschikbaar zijn. Aangezien de plaatsen op dat moment zeer beperkt zullen zijn, is het beter om je kind aan te melden tijdens de juiste periode.

Datums om te onthouden

1 – 16 december 2015: aanmelden van broers en zussen

11 – 29 januari 2016: inschrijven van broers en zussen

8 – 26 februari 2016: aanmelden van alle andere kinderen

21 maart – 22 april 2016: inschrijven van alle andere kinderen

Vanaf 2 mei 2016: inschrijven voor de resterende vrije plaatsen


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?