Valse bommelder toont berouw en geeft zichzelf aan

ZAVENTEM - Een 33-jarige man die maandagavond een valse bommelding deed, kreeg daarvan spijt en gaf zichzelf aan bij de politie.

De man, een werknemer van een winkel in de transitzone van de nationale luchthaven, telefoneerde naar een andere winkel op de luchthaven, en zei in het Engels dat er een bom in hun winkel lag.

Er werd onmiddellijk een veiligheidsperimeter ingesteld en de politie liet een explosievenhond komen. De zoekingen resulteerden negatief en de omgeving werd terug vrijgegeven. Intussen had de melder de politiebedrijvigheid opgemerkt en berouw gekregen, en zijn werkgever op de hoogte gebracht. Beide winkels behoren tot dezelfde groep, en hij dacht dat men zijn stem wel zou herkennen en beseffen dat het om een “grap” ging.

Het parket tilt zwaar aan dergelijke feiten, zeker met de terreurdreiging zijn dergelijke “grappen” bijzonder misplaatst. De man werd dus meteen gedagvaard om te verschijnen voor de correctionele rechtbank op 22 december. Valse bommeldingen worden bestraft met een gevangenisstraf van 3 maanden tot 2 jaar en/of een geldboete van 300 tot 1.800 euro.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?