Brandweer informeert bevolking in realtime over interventies

VLAAMS-BRABANT - Vlaamsbrabantwest.be, de website van de brandweerzone Vlaams-Brabant West, zit sinds kort in een nieuw jasje en heeft een bijzondere nieuwigheid waarmee je heel simpel in realtime kan nagaan welke interventies door het korps worden afgewerkt.

Aan de hand van een tijdlijn met iconen en daarbij het oproepmoment, de aard van de interventie en de locatie (beperkt tot de gemeente of stad), kan je zeer vlot volgen waarmee de brandweerzone bezig is. En dat helemaal tot op de minuut 'live' vanaf de melding binnenloopt in de kazerne.

De brandweer Vlaams-Brabant West zou daarmee de eerste Belgische zone zijn die een dergelijk meldingssysteem heeft op haar website. Volgens woordvoerder Alain Habils komt het initiatief er om verschillende redenen. "Enerzijds willen we de bevolking op een simpele manier tonen waarmee we allemaal bezig zijn", zegt hij. "Anderzijds is het ook interessant voor mensen die op een locatie heel wat hulpdiensten zien staan. Zij kunnen zich zo toch snel een beetje een beeld vormen van wat er aan de hand is zoals bijvoorbeeld een verkeersongeval of een gaslek. Wegens beroepsgeheim gaan we zeker niet tot in detail op de tijdlijn, de informatie blijft zeer beperkt."

Onlangs lanceerde de zone Vlaams-Brabant West nog een E-loket waarbij de minder dringende of levensbedreigende opdrachten kunnen worden gemeld. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanvragen van wespenverdelging of het melden van stormschade.

(Foto : screenshot van de website met de tijdlijn en het E-loket)


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?