Werkstraffen voor drugshandel in café De Leeuwerik in Dworp

DWORP - Twee mannen die anderhalf jaar cannabis kweekten en verkochten in café De Leeuwerik, zijn veroordeeld tot werkstraffen. Nochtans had het parket celstraffen van 36 en 40 maand geëist. De rechter sprak ook een verbeurdverklaring van 50.000 euro uit, een fractie van wat het parket had gevorderd.

Eind 2013 deed de politie een inval in het café in Dworp. De politie vond kleine hoeveelheden drugs en materiaal dat bestemd was voor drugsverkoop, maar toen een van de verdachten toegaf dat er ook nog een geheime kelder was ondergebracht in het gebouw, werd de ware omvang pas duidelijk. Het parket van Halle-Vilvoorde sprak tijdens het proces van een professioneel ingerichte cannabisplantage waar enkele honderden plantjes werden geteeld. De speurders vonden er ook 3,7 kg geoogste drugs. De aanvoer van water en elektriciteit, die werd afgetapt, was tot in de puntjes voorzien.

De twee verdachten, de toenmalige uitbater en zijn voorganger, teelden tussen april 2012 en december 2013 cannabis onder het café. Goed voor minstens zes oogsten volgens het openbaar ministerie en een winst van 440.000 euro, maar de rechtbank oordeelde vandaag dat ze slechts 50.000 euro ophaalden met hun drugshandel. De beklaagden werd veroordeeld tot werkstraffen van 180 en 300 uur.
 


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?