Recyclagepark Herne is voortaan geautomatiseerd (Video)

HERNE – Het recyclagepark in de Scheikbeekstraat beschikt nu ook over een systeem dat automatisch de toegangscontrole, de weging en de betaling regelt. Om de identiteitscontrole op het containerpark vlotter te laten verlopen en een juistere tarifering volgens het principe “de vervuiler betaalt” mogelijk te maken, werd het park geautomatiseerd.

Vanaf 6 november wordt er gewerkt  met weegbruggen op het vernieuwde recyclagepark. Als gevolg hiervan zullen er nieuwe tarieven worden toegepast. Verder zullen er nog een aantal dingen veranderen voor de bezoekers.  Voortaan zal elke bezoeker zijn identiteitskaart of badge (voor zelfstandigen) in de kaartlezer aan de ingang moeten plaatsen.

Het recyclagepark bestaat voortaan ook uit twee delen: een gratis gedeelte en een betalend gedeelte. De betalende afvalfracties kunnen via een betaalautomaat betaald worden. Meer informatie over het recyclagepark werd bekend gemaakt via een folder die per post zal bedeeld worden aan de inwoners. Bouw- en sloopafval, groenafval, onbehandeld, geverfd, gelakt en verlijmd hout kost 0.08 euro/kg. Grof vuil, Asbest en Gipsplaten kosten 0,16 euro/kg.

Opmerkelijk is dat werkmannen van de gemeente de grondwerken en betonnering van de weegbruggen zelf hebben uitgevoerd. Daarmee spaarde de gemeente 40.000 euro uit. Er komen nog enkele afdakjes bij.

Burgemeester Kris Poelaert legt hieronder uit hoe het er nu aan toe gaat in het recyclagepark.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?