Rotonde Erasmus een kleine maand afgesloten richting Lennik (Update)

ANDERLECHT / SINT-PIETERS-LEEUW / DILBEEK / LENNIK  - Van 9 november tot 4 december 2015 wordt er gewerkt aan de rotonde 'Erasmus' in Anderlecht. Nutsmaatschappij Sibelga legt er nieuwe gas- en elektriciteitsleidingen aan.

“Voor de werken wordt de aansluiting van de rotonde naar de Lenniksebaan (richting Lennik) afgesloten. Doorgaand verkeer zal er dus gedurende een maand niet mogelijk zijn en wordt omgeleid langs de Josephe Wibranlaan, de Postweg en de Pedestraat”, zegt Inge Paemen van Mobiel Brussel.

Even volledig afgesloten

Van schepen van mobiliteit Jan Desmeth  (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw vernemen we dat de aansluiting van de rontonde van en naar de Lenniksebaan (richting Lennik) volledig zal afgesloten zijn van maandag 9 tot en met woensdag 11 november. Daarna zal de rotonde wel in één richting bereikbaar zijn vanuit de Lenniksebaan komende van Vlezenbeek, Itterbeek en Lennik.

“We hebben de jongste dagen contact opgenomen met de politiezone Brussel-Zuid, Mobiel Brussel en de gemeente Dilbeek om bijkomende maatregelen te vragen omdat de Pepingsesteenweg tot in februari afgesloten is”, zegt Jan Desmeth.

Beter langs Ninoofsesteenweg (N8)

De omleiding loopt over de Postweg, de Pedestraat. Komende van Lennik kan men ter hoogte van de verkeerslichten “Juwet” twee verschillende omleidingen volgen. Men kan rechts kiezen om via de Postweg de omgeving Erasmus te bereiken. Men kan er ook links kiezen om via de N8 (Ninoofsesteenweg) de Brusselse Ring R0 te bereiken.

Om de druk op die wegen wat te verlichten worden de automobilisten gevraagd om van op de ring om te rijden langs de Ninoofsesteenweg. Er komen op de ring waarschuwingsborden die melden dat de afrit van rotonde Erasmus afgesloten is en dat het beter is langs de Ninoofsesteenweg te rijden. Het zou kunnen dat deze borden er niet vanaf de eerste dag staan.

“We zijn  blij dat onze Brusselse partners dat op de valreep nog wilden uitvoeren. De politie van Sint-Pieters-Leeuw gaat onder meer aan de rotonde in Vlezenbeek toezicht houden om te zien of er eventuele bijkomende maatregelen nodig zijn”, aldus Jan Desmeth.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?