Bouw nieuwe brandweerkazerne in Dilbeek start in 2016

DILBEEK - Het reeds veel besproken bouwproject met onder andere een nieuwe brandweerkazerne op de site van het oud-gemeentehuis langs de Ninoofsesteenweg heeft eindelijk ook een 'gezicht' gekregen. Als alles meezit start de bouw al in de tweede helft van 2016.

Op een informatieavond voor geïntereseerden en buurtbewoners werden gisteren de plannen voorgesteld om op de site een polyvalente zaal, brandweervoorpost, ondergrondse parking en noodwoningen te bouwen. Van het project is al lang sprake, maar nu is er ook een computersimulatie gemaakt over hoe het gebouw er zal uit zien. Ook zijn er heel wat details bekend gemaakt.

Op het gelijkvloers komt de brandweervoorpost met uitgang voor de hulpvoertuigen naar de Ninoofsesteenweg. Er wordt ook de nodige woonruimte voorzien voor een mogelijk toekomstige permanentie. Bovenop de nieuwe voorpost komt de polyvalente zaal, met ingang via de oudesmidsestraat. De zaal is opdeelbaar, kan beschikken over een grootkeuken en het nodige sanitair.

Daarnaast worden op de site ook noodwoonsten gebouwd. Het gaat om een woning aan de oude smidsestraat en de twee appartementen aan de Ninoofsesteenweg. Er zal ook een ondergrondse parking worden gebouwd waarbij buurtbewoners en ondernemingen uit de buurt de kans krijgen een parkeerplaats te kopen of huren.

Totale kostenplaatje van het project bedraagt 6,5 miljoen euro exclusief btw, waarbij de nieuwe brandweerzone Brabant-West het deel voorpost zal kopen of huren. Als alles vlot verloopt moet alles afgewerkt zijn tegen het einde van 2018 maar daarvoor mag er bijvoorbeeld wel niet in beroep worden gegaan tegen de plannen. De informatieavond werd gisteren bijgewoond door heel wat buurtbewoners die onder andere veel vragen hadden over de extra parkeerdruk die het project met zich meebrengt.

De bouwaanvraag wordt nu ingediend en in de maand december kan iedereen tijdens het openbaar onderzoek zijn/haar (stedenbouwkundige) opmerkingen maken.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?