Open VLD en LBG Herne steunen dopjesactie

HERNE / TERNAT - Open VLD en LBG Herne hebben dit weekend opnieuw een grote lading dopjes afgeleverd aan de dopjesactie in Ternat.

Om de actie van Open VLD en LBG Herne te ondersteunen verzamelde hun leden bijna 1.000 kg dopjes ten voordele van het Belgisch Centrum voor Geleidehonden. Deze actie verloopt in samenwerking met Ann Asselman van het BCG, vzw Belgisch Centrum voor Geleide honden. Zij zamelt de dopjes in in Ternat.

Om één blindengeleidehond te financieren is er ongeveer 16.000 kilogram dopjes nodig. Verschillende honden zijn momenteel in opleiding bij het BCG, weldra zullen zij voor een persoon met een visuele beperking een grote steun en toeverlaat zijn.Dankzij de opbrengst van de dopjesactie kan het BCG puppy's aankopen en opleiden tot geleidehonden.

Dopjes kunnen steeds binnengebracht worden in de regio Herne bij Anna Vanbegin, Leenstraat 43, Jeannine Berckmans, voorzitter LBG Herne, Liezebeekwijk 47 en Elke Malotiaux, voorzitter Open VLD Herne, Breemstraat 46 in Herne.

In Ternat zijn de dopjes trouwens bijzonder welkom. Daar wordt binnenkort ook een twee de grote sorteermarathon georganiseerd waarvoor nog heel wat dopjes nodig zijn : 8,5 miljoen dopjes nodig voor tweede 'Sorteermarathon'


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?