Nazomertocht van uit Halle.

HALLE – Je kan op zondag 18 oktober met de ‘Heidetochten Kester-Gooik vzw’, eens op wandeltocht vertrekken vanuit het centrum van Halle.

“Alhoewel we vanuit Halle vertrekken wordt het geen uitsluitend cultuur-historische stadswandeling, dit laten we liever over aan de stadsgidsen. Wel willen we tijdens deze wandeltocht de wandelaars laten genieten van het golvende Pajottenland en het aangrenzende gebied net over de taalgrens. Groene plekjes, bossen en landelijke domeinen vormen de hoofdbestanddelen.  Uiteraard verkennen we even het oude stadscentrum.”

Er is ruime keuze uit 12 afstanden: van 3 tot zelfs 50km.  3-4-6-10-12-15-18-22-28-32-42 en 50km. De korte afstanden zijn geschikt voor kinderwagens. Op de website van de club www.heidetochten.be zijn de parkoersen schematisch voorgesteld.

Afhankelijk van de gekozen afstanden komt men langs Halle, Buizingen Essenbeek, Lembeek, Colipain: een gehuchtje van Braine l'Alleud of Eigenbrakel. De parkoersbouwers van De Heidetochten Kester-Gooik kiezen steevast voor wegeltjes, veldwegen en rustige binnenwegen zodat u optimaal kunt genieten van het agrarisch landschap afgewisseld met natuurreservaten en bosgebieden en kabbelende beekjes.

Wie de wandeltocht op de topografische kaart bekijkt, komt volgende namen tegen: Wolvendries, Elbeek, Stroppen, Alsput, Kluisbos, Hallerbos, Bois de Hamme, Zevenbronnen, Maasdal, Malheide ... Tijdens deze dag van de trage wegen doorkruisen we dus ook heel wat bos in geelbruine herfstkleuren.

Voldoende en verzorgde rustposten geven de kans om even op adem te komen en de verbruikte energie aan te vullen.

“Wij voorzien koude en warme dranken, waaronder zelfgemaakte pompoensoep. Wij bieden zoals altijd de echte Geraardbergse mattentaarten aan. De hongerigen kunnen een broodje hesp, kaas of gehakt aanschaffen of een piccolo met gebakken pens.”

In de startzaal is er nog steeds de mogelijkheid om het Tongsneydersbier (een amberkleurig biertje speciaal gebrouwen ter gelegenheid van het jaar van de Kesterheide 2010) te proeven.

Starten kan vanaf 7 uur tot 15 uur in de grote eetzaal van het Don Bosco-instituut aan de Lenniksesteenweg in Halle.

Parkeergelegenheid op de speelplaatsen.

Inschrijving bedraagt €1,50 en kinderen -12 jaar mogen gratis starten, maar dienen zich ook in te schrijven om verzekerd te zijn. Leden van een officiële wandelclub krijgen op vertoon van hun lidkaart €0,40 korting.

“Als we de weerberichten mogen geloven zijn de weergoden ons goed gezind en krijgen we ideaal wandelweer.”


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?