Familie verongelukte Britse trucker moet geduld oefenen

GROOT-BIJGAARDEN - De Halse politierechtbank behandelde maandag voor het eerst het dossier over het dodelijke verkeersongeval waardoor vorig jaar in mei de E40 in de richting van Brussel urenlang was afgesloten. De nabestaanden van het Britse slachtoffer waren aanwezig, maar de zaak werd uitgesteld naar januari 2016. Toch maakten ze de reis niet helemaal voor niets.

Het dramatische ongeval gebeurde vorig jaar op 5 mei. Drie vrachtwagens reden 's ochtends bij een kop-staartaanrijding op elkaar in en vlogen in brand. De Britse trucker van de middelste vrachtwagen raakte niet uit de cabine en werd levend verbrand. De E40 richting Brussel was urenlang afgesloten.

Er heerste vlak na het ongeval veel onduidelijkheid over wat er nu exact fout was gelopen. Maar het parket acht de chauffeur van de achterste vrachtwagen verantwoordelijk. [ Archief :  Lees ook : Onachtzaamheid waarschijnlijk oorzaak van dodelijk ongeval op E40  ] Hij zou met zijn voertuig de middelste vrachtwagen geplet hebben tegen diens voorligger, met de fatale gevolgen van dien.

De beklaagde was vandaag aanwezig op zitting samen met zijn raadsman. Het dossier zou normaal gezien gepleit worden, maar de verzekeraar van de transportfirma voor wie de man werkte vroeg om uitstel.

Een vraag die de nabestaanden van de overleden Britse trucker maar moeilijk konden begrijpen. "Wij wachten nu al 17 maanden op antwoorden", klonk het. "Hoe kan het dat er na al die tijd vandaag pas een vraag is om de zaak uit te stellen. Wij willen gewoon duidelijkheid over wat er gebeurde."

Vragen waarvoor de politierechter veel begrip had. "Maar alle partijen hebben bepaalde rechten. Er zal wel maar één keer verzoek tot uitstel toegestaan worden", klonk het.

De beklaagde trucker had wel nog een korte boodschap voor de Britse familieleden waarin hij zich alvast excuseerde. Na de zitting kregen de familieleden ook toestemming om het dossier in te kijken. De rechtbank waarschuwde hen wel voor de gruwelijke foto's.

De zaak zal gepleit worden op 25 januari.


Nieuws melden Adverteren op Persinfo?